Last news in Fakti

25 Януари, 2024 17:41 3 559 21

Арестуваха пловдивски полицаи за участие в банда за изнудвания и принуда

  • полицаи-
  • пловдив-
  • изнудване-
  • принуда

Спрямо ръководителя на организираната престъпна група, мъж на 49 г., са повдигнати пет обвинения за изнудвания и принуда, извършени в периода от септември до ноември 2023 г . на територията на Пловдив и Димитровград

Арестуваха пловдивски полицаи за участие в банда за изнудвания и принуда - 1
Снимка: shutterstock

Окръжна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняеми и задържа четирима мъже за участие във въоръжена организирана престъпна група, създадена с користна цел и с цел да върши съгласувано в страната и чужбина изнудвания и принуда на различни граждани. Двама от задържаните са полицаи в града, съобщиха от държавното обвинение.

Спрямо ръководителя на организираната престъпна група, мъж на 49 г., са повдигнати пет обвинения за изнудвания и принуда, извършени в периода от септември до ноември 2023 г . на територията на Пловдив и Димитровград. За тези деяния най-тежкото предвидено наказание е лишаване от свобода от 5 до 15 г., глоба и конфискация на една втора от имуществото.

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е служител на МВР в Пловдив, са повдигнати също обвинения за изнудвания и принуда. Спрямо четвъртия участник в организираната престъпна група, който също е служител на МВР в Пловдив, са повдигнати обвинения само за изнудвания.

По делото е установено, че обвиняемите са изнудвали двама граждани, от които посредством сила и заплаха са отнели обща сума от 35 хил. лева. Те са принудили със сила и заплаха и лице от фенската маса на футболен клуб от Пловдив да не изразява свободно мнението си по въпроси за футболната политика на този клуб.

По случая, след извършване на необходимите действия, предстои да бъдат повдигнати и нови обвинения, свързани с незаконно притежаване на боеприпаси и неоторизирано боравене с полицейски знаци.

Четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура - Пловдив, като по преценка на наблюдаващия прокурор утре ще бъдат внесени искания в Окръжен съд – Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    43 0 Отговор
    Ето ги бе, иновативни и креативни....... Момчетата на секретаря, нали ги търсеше.....
  • 2 От МВР

    41 0 Отговор
    Кво искате бе , имаме си униформи и пищаци , и ние командваме ! Това е положението!
  • 3 Нищо

    46 0 Отговор
    ново ! Познато от мутренските години , позабравено от хората , забавляващи ги с чалга и измислени политици !
  • 4 адаша

    49 0 Отговор
    Значи, единият е полицай, а другите от мвр...
  • 5 Георги

    10 7 Отговор
    Барали сме с много полицаи, а и го правим и сега за това ни попълват системата с млади и натопорчени жребчета, а и за това пари и много други матерялни облаги получаваме.
    Който ни мрази под нас да лази, само меже да ни завиждате.
  • 6 Еееее ,

    15 0 Отговор
    хайде сега ! Колеги !
  • 7 С восък в цефта

    14 0 Отговор
    Ми колега то за това съблекалните още от детската градина са мъжки и женски, че всяка жаба да си знае гьола и да не реше да прегреши със забраненият плод, който според някои е най-сладък.
  • 8 Ушев КНСБ

    26 1 Отговор
    Абе , кога че ни дигате заплатите па
  • 9 Ний ша Ва упрайм

    27 0 Отговор
    конфискация на движимо и недвижимо имущество до 9-то коляно и в кауша за 20 години

    Коментиран от #11

  • 10 Някой

    24 3 Отговор
    В цялата българска полиция трябва да се направи наказанието децимация от времето на Римската империя. В провинил се римски легион, убивали всеки десети римски войник.

    Така трябва да се направи в България, всеки десети български полицай трябва да бъде уволнен доживот от полицията и да му се отнемат правата на ранно пенсиониране, висока пенсия и бонуса от 20 заплати при пенсиониране.
  • 11 Някой

    30 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ний ша Ва упрайм":

    На престъпниците внедрили се в полицията, трябва да се заличи целия им трудове стаж като полицай и заличаване на всичките им полицейски привилегии като ранно пенсиониране.

    Коментиран от #14

  • 12 Нури

    5 2 Отговор
    Истинските ченгета Отиват на Небето останалите си Ходят Навсякъде
  • 13 Яяяяяя

    8 0 Отговор
    Този е от иноваторите
  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "Някой":

    Ранно пенсиониране???Няма в Германия на полицаи и други фуражки!Няма и категории 1ва 2ра и 3та!!!Затова там пенсиите са по-ГОУУУУЕми!100камшика по гърба и да ги пускат.........
  • 15 АТИЛA

    11 1 Отговор
    3AДУHАЙСКИ Кeнeф КРАДЕ, БИЕ и УБИBA Само МВР по УCТАВ и на ЗАПЛАТА !
  • 16 АТИЛA

    19 0 Отговор
    Hяма Прeстъпление Без Участието на Еничарин oт МВР Или Пачавра от ДAHС/ДС !
  • 17 АТИЛA

    13 0 Отговор
    ПA3АРДЖИШКИ Еничарин oт МВР Или Пачавра от ДAHС/ДС, Когато и да Убиеш е КЪСНО !
  • 18 Шопо

    23 0 Отговор
    МВР е организирана престъпна група, всички началници на ОД на МВР трябва да бъдат сменени.
    Ако началника не знае какво правят подчинените значи не е за там, ако знае значи е шеф на ОПГ.
  • 19 За протокола

    10 0 Отговор
    "Да помагаш на гражданите, на обществото – това е нашата мисия, а не да правим пари. Пари се правят в бизнеса. Ние даваме друга услуга и тя се казва сигурност"/Живко Коцев-главен секретар на МВР/
  • 20 Правосъдие

    10 1 Отговор
    Във всеки град има помияри, които си мислят че като са полицаи са над закона. Във Видин униформени полицаи редовно говорят по телефона докато шофират. Както и си правят далавери.

    Коментиран от #21

  • 21 Шопо

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Правосъдие":

    Ако имате информация за тези далавери кажете го на началника на ОД на МВР, убеден съм че той не знае за това.