Last news in Fakti

17 Януари, 2014 09:12 25 572 4

Арестуваха Ерджан Рашид-Роко

  • ерджан рашид-
  • роко-
  • арест-
  • кърджали

Оказал съпротива при опис на имуществото му

Небезизвестния Ерджан Рашид-Роко е бил задържан в четвъртък привечер в град Кърджали, след като оказал съпротива на съдебни изпълнители при описа на имуществата му, съобщиха от TV7.

Ерджан Рашид-Роко не се подчинил и на разпорежданията на полицаите, които придружавали съдебните изпълнители. Говори се, че той се е сбил със служителите от кантората на частния съдебен изпълнител Росен Сираков и е налетял на униформените.

Регионалният пресцентър на МВР опроверга мълвата, но потвърди за задържането му.

Описан е бил бар "Париж" и офисите на горния етаж на сградата.

На 14 април 1997 г. сутринта в 6 ч. Роко бе арестуван при зрелищна акция по обвинение за притежаване на фалшива валута и прекара близо 5 г. в затвора. При акцията бяха открити 413 000 германски марки и 20 000 долара, всички менте.

Бизнесът му се срина, а комисията "Кушлев" обяви имуществата му, които бяха оценени на близо 2 млн. лева, за придобити по престъпен начин. Доказаните от Рашид доходи категорично се разминаваха с придобитите му собствености, разликата възлизаше на 6 920 минимални работни заплати. Комисията "Кушлев" спечели делото през август 2008 г., но защитата на Роко успя да приложи куп процедурни хватки и да проточи съдебното решение до декември 2010 г.

Сред имуществата, с които Роко ще се раздели, са не само прословутият бар "Париж" и офисите над него, но и бившия ресторант "Рибарска среща", две оранжерии в Джебел, тракторна база със склад и ремонтна работилница в село Сушево, ханчето край разклона за Момчилград и Джебел, 5 апартамента, 5 автомобила и др.

Ерджан Рашид-Роко има 15 влезли в сила присъди, но успя да осъди България в Страсбург 2 пъти и бе обезщетен с общо 12 000 евро, защото лежал без присъда, бил пребит при арестуването, а от МВР скрили имената на баретите от акцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христомир Ботев

    6 2 Отговор
    рязана ли е долната-отрежи и горната, е казал поета

    Коментиран от #2

  • 2

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Христомир Ботев":

    тарикат ти явно много ги разбираш тези неща а.......
  • 3 big boss

    0 1 Отговор
    kvo se zanimavat s toja procheten vestnik toi si miruva kato mishka na selo
  • 4 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Тези ЧСИта са си за трепане. И у нас да влязат и аз ,ще им изкарам далаците. Власта им е дала свобода да действат като освободители без да ги интересува,че често това е края за много семейства.Трябва да се борим с това зло и този е един от начините.
    Ерджан може и да не е съвсем цвете за мирисане ,но в случая мисля,че може и да е прав с действията си.