Last news in Fakti

12 Март, 2024 16:59 1 606 6

Арести в България, Австрия и Испания: Полицейските служби на трите страни разбиха канал за трафик на дрога

  • трафик на дрога-
  • арести

На територията на община Свищов са претърсени общо шест адреса, иззети са голям брой счетоводни и фирмени документи и голяма сума пари, укрити в тайник

Арести в България, Австрия и Испания: Полицейските служби на трите страни  разбиха канал за трафик на дрога - 1

ГДБОП, в сътрудничество с полицейските служби в Австрия и Испания, неутрализира канал за трафик на наркотици в рамките на международна операция, съобщи Нова телевизия.

В близост до австрийския град Тирол е извършена проверка на българска товарна композиция - влекач и полуремарке. С помощта на специализирано куче за откриване на наркотици, в пода на полуремаркето е открит тайник, от който са иззети 110 вакуумирани полиетиленови плика, съдържащи 119 кг канабис. Шофьорът е задържан.

При друга акция в рамките на същата операция, но на територията на община Свищов, под наблюдението на Окръжна прокуратура-Велико Търново са претърсени общо шест адреса, иззети са голям брой счетоводни и фирмени документи и голяма сума пари, укрити в тайник.

Също така средства за комуникация и преносими компютри, незаконно притежавани боеприпаси за ловно и бойно оръжие. Паралелно с това, в Испания униформените установяват и второ полуремарке, също с изграден тайник. По случая са задържани двама мъже на 41 и 69 години.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТаУмВзе

    6 4 Отговор
    Глупости на Писта! Сменили са Доставчиците просто и Ушев не е бил Уважен със Още кинти. Тва и децата го знаят!
  • 3 Сила

    5 2 Отговор
    Ректора на Свищовския проверите ли..... Люпилнята на неповторимите герберастки финансови умове
  • 4 Реално

    10 2 Отговор
    Всъщност разкритата мрежа от партньорските служби е нямало как да бъде прикрита от ГДБОП .
    На радев, пеевски и бойко им се реве

    Коментиран от #5

  • 5 Именно!

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Реално":

    Най-вече на последния!Още помним,че именно той се издъни навремето по случая с българските моряци арестувани впоследствие в испанско пристанище,че нямали връзка в морето с кораба,за да им "помогнат"!
  • 6 стига стари дъвки

    5 1 Отговор
    Канала от Ротердам, където режима за дрога е доста по свободен, по Рейн до Австрия и по Дунав до останалата част на Европа работи от век насам. Затова България и Румъния няма скоро да бъдат в Шенген, за да не тръгне конкуренцията от гръцките пристанища през България и Румъния или по Дунав до Европа. За никакви нелегални мигранти и опазване на външни граници не става въпрос.