Last news in Fakti

1 Април, 2024 08:10 1 796 3

Закопчаха "ало" измамник в Старозагорско

  • ало измамник-
  • стара загора-
  • полиция

Кметът посочва, че успяват бързо да реагират

Закопчаха "ало" измамник в Старозагорско - 1
Снимка: БГНЕС

81-годишна жена от казанлъшкото село Овощник стана поредната жертва на телефонна измама. Мъжът, участващ в престъплението е заловен от полицията, за да се случи това се намесва кметът на селото, разказа "Нова телевизия".

„Обадили са се на жената, представяйки се за нейния внук. Разговорът е бил много дълъг, най-вероятно, за да не може да провери информацията с нейни роднини”, заяви кметът на село Овощник Дамян Цанев.

Кметът посочва, че успяват бързо да реагират, заедно с представителя на МВР Николай Стойнев, като намират автомобила на престъпниците по видеозаписи.

Телефонният измамник е заловен на входа на Стара Загора със сумата от 1 500 лв., която е взел от възрастната дама. Той не е местен, установено е, че е помагач на измамниците.

„С времето започнахме да мислим, че телефонните измами вече са минало, но уви не е така. Миналата седмица жена, която няколко пъти е била подлъгвана с такъв тип измама и лично аз съм говорил с нея, беше измамена”, казва Цанев.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ганев

    11 0 Отговор
    НЯМА ВЕЧЕ ..ОПРАВИЯ....САМО РАСТРЕЛ....ВСИЧКО ДРУГО НЕ ВЪРШИ РАБОТА......ДОКАЗАНО
  • 2 НАП да провери

    4 0 Отговор
    цялото циганскогето във Вятово за съответствие на доходи и имоти, какво чакат? Това е проблем, който държавата толерира с действие или бездействие. Кой, ако не държавата може и има право да се справи с тези? Ако аз почна да се оправям с тях както трябва, ще ме осъдят за самоуправство. Иначе разпад на държавата и гражданска война.
  • 3 Гръмко заглавие и

    3 0 Отговор
    накрая едно нищо. Когато хванат тарторите, тогава да се хвалят.