Last news in Fakti

29 Януари, 2014 17:02 1 762 0

Машина премаза мъж по време на работа

  • машина-
  • загинал-
  • теклас-
  • кърджали

Според неофициален източник загиналият не е спазил техниката на безопасност

45-годишен мъж е загинал тази сутрин в кърджалийското предприятие „Теклас”, съобщиха от „Нов живот“.

Към 9 ч. е подаден сигнал за нещастния случай към началника на Дирекция „Инспекция по труда” в Кърджали Юмер Юсеин . Служители на инспекцията веднага пристигнали във фабриката, за да изяснят причините за трагичния инцидент.

Предприятия от този тип се проверяват от „Инспекцията по труда” всяка година за условията и безопасността на труда. Такава проверка е имало и миналата година.

В „Теклас“ са пристигнали веднага и полицаи. Започнало е досъдебно производство. Линейката е била на мястото на трагичния инцидент в 9,13 минути, но екипът от медици само е констатирал смъртта.

Според неофициален източник загиналият не е спазил техниката на безопасност.Той бил назначен във фирмата отскоро, след като се бил върнал от гурбет в Испания. Бил е надлежно инструктиран.

Сутринта в 9 часа машината, която обслужвал, спряла да работи. Била оградена с предпазна мрежа и работникът не е имал право да влиза в ограденото пространство. Въпреки инструктажа обаче той тръгнал да поправя съоръжението. Задействал се сензор и машината тръгнала като го е премазала. Работникът не е поискал разрешение от ръководството да ремонтира машината, каквото е изричното условие в инструктажа.

„Теклас – България“ е една от най-големите фирми в Кърджалийска област и произвежда каучукови съединения за световни марки автомобили. Тя е собственост на тримата братя Данон от Турция, трето поколение тамошни евреи. Инвестицията им се определя от местните власти като най-солидната към момента на територията на областта.

В завода се произвеждат каучукови уплътнения за всички реномирани марки автомобили в света. Намира се край пътя от Кърджали за Момчилград. В двата корпуса на завода работят над 500 души, очаква се в третия, който се изгражда в момента, да бъдат наети още 300.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА