Last news in Fakti

12 Април, 2024 17:37 2 579 11

Крадците, задигнали близо 180 бона от къща в Костинброд, остават зад решетките

  • съд-
  • крадци-
  • арест-
  • костинброд-
  • крими-
  • българия

Решението е на съда

Под ръководството на Окръжна прокуратура – София се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление – взломна кражбата от частен имот в особено големи размери,

През деня на 04.04.2024 г. от къща в гр. Костинброд били отнета крупна парична сума в различна валута – лева, евро, британски паунди, щатски долари, множество златни накити, часовници, в т.ч. един златен таблет марка „Самсунг“. Паричните средства са на обща стойност около 180 000 лева.

Наказателното производство започна с оглед на местопроизшествие, а впоследствие с претърсвания и изземвания в условията на неотложност. Приобщени са веществени доказателства. Назначена е и е изготвена видеотехническа експертиза на записите от камери за видеонаблюдение. Извършителите на престъплението са установени. Първоначално е задържан единият от тях - Н.С. (на 48 години), а няколко дни по-късно в с. Бързия, област Монтана, и съучастникът му - Н.И. (на 47 години).

От справка за съдимост е видно, че Н.С. е извършил деянието при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление. С постановление на наблюдаващия прокурор двамата са привлечени в качеството на обвиняеми. По искане на Окръжна прокуратура – София съдът взе мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите лица, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дупничанин

    8 2 Отговор
    Моментална проверка къде е бил баце по това време. Съмнително е то - много.

    Коментиран от #3

  • 2 Лазо

    8 0 Отговор
    Кажете, че проксуратурата си иска 50 000 лв. под масата, за да бъдат освободени под гаранция, а делото да се сложи в кръглата папка и да приключи по давност.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дупничанин

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Оправял":

    Де тоя късмет, щеше да е с нея 2 м под земята.
  • 5 Ауу,

    4 1 Отговор
    това са парите за изборите на електората на гроб и депесето!
  • 6 ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА 👇👈

    4 1 Отговор
    АСЕНЧО ОПЪНА ТРИ МИЛИАРДА НАРОДНА СУХА ПАРА КОГА ЩЕ ВЛЕЗНЕ ПИТАМ ЗА КЬОШЕВИ ОТ РУМЪНИЯ 😂😂😂😂😂👉СПЕЦИАЛЕН ПОЗДРАВ ЗА НАРОДА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ СЪС ПЕСЕНТА ☝
  • 7 ссср

    8 0 Отговор
    А обраните манг@ли от къде имат 180000 лева? НАП, КОНПИ......, ама нали и Спецов е данъчен измамник!
  • 8 Алън Пугачов

    0 3 Отговор
    Западът е победител в две световни и една студена война. Ако не е забравил как, ще спечели и тази.
  • 9 Бате Венци от Славия - сикаджията

    6 0 Отговор
    Смятай как се краде в тази държава щом в някаква си къща в Костинброд ей така си има 180 000 и злато и часовници. Да бе ей така просто си има. Тръгнали да гонят крадеца, а къде е НАП и Румен Спецов да прегледа откъде е това имане? Питам къде са?
  • 10 Пашата Маджо

    8 0 Отговор
    Ако се бвха разходили до една къща в Банкя, можеха само от една от множеството пачки в нощното шкафче да "усвоят" €50к = BGN100k ! И нямаше да има нито оплакване, нито следствие, нито съдилища - защото щеше:
    1.) да се наложи на собственика да обяснява откъде са тия пачки и кюлчета,
    2.) защо не са декларирани в задължителната имотна декларация?!
    3.) да е най-лошата "реклама" за охранителната фирма "ИПОН" на собственика!

    Коментиран от #11

  • 11 Пашата Маджо 2

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Пашата Маджо":

    4.) вместо крадците, ограбения "сосбственик" щеше да лежи в затвора доживот - дупе до дупе със Шиши, Кики, Koкoр, БойКики, БКП-пекенез Танас.
    5.) Румчо на Деса каминото щеше да награди усвоителите с орден "Герой на клепто-усвоитения труд - с пачки"!