Last news in Fakti

20 Април, 2024 10:37 2 253 10

Скоростта, с която се е движел обвиняемият за смъртта на Ферарио Спасов, е 165 км/ч

  • ферарио спасов-
  • обвинение-
  • шофьор-
  • скорост

Прокуратурата квалифицира случая като особено тежък

Скоростта, с която се е движел обвиняемият за смъртта на Ферарио Спасов, е 165 км/ч - 1
Снимка: БГНЕС

Пет месеца след катастрофата, при която загина футболната легенда Ферарио Спасов, има развитие около трагедията. Ясна е скоростта, с която е шофирал 24-годишният Начо Пантелеев от Лясковец, причинил инцидента край Велико Търново.

Футболният специалист загина на пътя София – Варна при пътен инцидент с 24-годишният Начо Пантелеев. Скоростта, с която обвиняемият е шофирал, е 165 км/ч. На тази база е предявено обвинение и е преквалифицирано, като особено тежко, което заплашва извършителя с до 15 години затвор, уточнява Нова телевизия.

Припомняме, че 61-годишната футболна легенда загина на място при инцидента на 11 ноември 2023 г. Задържан беше Пантелеев, но по-късно беше освободен, без прокуратурата дори да му отнеме шофьорската книжка. Последваха наказания, а разследването на тежката катастрофа пое държавното обвинение в Ловеч.

Пет месеца по-късно, петорната автотехническа експертиза е категорична. Начо Панталеев е карал със 75 км над допустимата скорост. „Той е управлявал в момента на удара, лекия и спортен автомобил, със скорост от 165 км/ч.”, заяви окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

След този факт случаят е квалифициран от държавното обвинение, като особено тежък. „Това е един от фактите, които натежават, но има и други, за да приложим този текст”, допълва Вълков.

Този ход на прокуратурата изненада защитата на Начо Пантелеев. „Има неща, които са нови за нас, имено квалификацията за особено тежък случай”, заяви адвокатът на Начо Пантелеев Венцислав Фоти.

„Съобразявайки отегчаващите вината обстоятелства, че е на налице особено тежък случай. Такава е и квалификацията при привличането му като обвиняем. Наказанието е от пет до дванайсет години лишаване от свобода”, съобщи прокурорът.

Прокуратурата все още не разкрива, какво друго има, като доказателства, които утежняват обстоятелствата около катастрофата. Едно е ясно – Начо Пантелеев не кара бързо за първи път, видно от видеата, които той споделя често в социалните мрежи, преди трагичния инцидент.

Въпреки, че е ясна скоростта, с която е карал Пантелеев, самият той отказва коментар. „Мярката за неотклонение продължава да е „подписка”. Смятам, че не е наложителна промяна. Неговото поведение е безупречно. Призоваван е няколко пъти - явява се. На линия е, съдейства, дори считам, че органите на МВР – Велико Търново полагат повече усилия да следят, къде пребивава той. Често е проверяван и не са констатирани, никакви негови отсъствия”, обяснява Фоти.

Очаква се до месец ловешката прокуратурата да внесе обвинителен акт в Окръжен съд – Велико Търново и делото по този случай, предизвикал широк обществен отзвук, скоро да започне.

„Ако трябва да съм искрен, колкото и често да се занимавам с такива случаи, такъв не съм имал, защото това е много висока скорост за главен път. И се намира, не къде да е, а почти на територията на Велико Търново”, посочва Вълков.

Защитата на Начо Пантелеев загатна, че има вероятност той да признае вина и съдебното следствие да е съкратено. „Вероятно позиция на прокуратура и защита ще съвпаднат до голяма степен”, твърди адвокатът.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И защо

    41 1 Отговор
    мургавелът без нито един час трудов стаж е на свобода ? Паразитиращ джебчийски клан , живеещ в разкош !

    Коментиран от #4

  • 2 Редови

    32 1 Отговор
    Ромите имат права, а другите задължения да ги пазят и отглеждат! Даже и книжката не са му взели.
  • 3 Ван Дал

    31 1 Отговор
    Начо Фитипалдито за да шофира така безразсъдно, не го прави за първи път. Или е бил финансов донор, познат на местните "правоохранителни органи"! Като разгледаме" добавената стойност и принос" към държавата на Феро и на Начо, разбираме в каква идиотска ситуация се намираме всеки ден в България. Свободно пропадане в ускорени стойности.
  • 4 Другаря Живков

    26 1 Отговор

    До коментар #1 от "И защо":

    Преди 89-та,подобни таланти добиваха уран и чакъл напълно-безплатно но сега убиват хора по хуманно-демократични методи.

    Коментиран от #5

  • 5 Точен

    21 1 Отговор

    До коментар #4 от "Другаря Живков":

    Браво за коментара! Преди "демокрацията" тези лилави симпаняги работеха и си изкарваха честно парите! Сега се занимават с джебчийство, про.стит.уция, телефонни измами върху бедни и нещастни българи. Нагли и съдебната система неглижира престъпленията и убийствата на пътя!

    Коментиран от #8

  • 6 НИЩО.......

    15 1 Отговор
    Един неграмотен, обществен паразит, безработен лентяй уби една легенда на България.
  • 7 Тука е така

    11 1 Отговор
    Ц.и.г.а.н.и.н.а е невинен! Виновен е Ферарио Спасов, че му се е изпречил на пътя.
  • 8 Не знам

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Точен":

    в кой свят си живял, но и тогава имаше тарикати вадещи мангизи с далавери, имаше ромски кланове занимаващи се със злато и джебчийство.
    Май си бил от овцете.

    Коментиран от #9

  • 9 Шляхтиц

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Не знам":

    Роден съм 1946 година, работил съм само в големи заводи и в цели цехове работеха само роми, а жените им бяха чистачки и операторки на машини. Не си спомням да е имало безработни. Събираха ги с автобус и ги возеха да вадят картофи, да берат домати. В консервните комбинати и други предприятия работеха предимно роми.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.