Last news in Fakti

21 Март, 2014 18:15 1 924 0

Отстраненият кмет на Тетевен остава в ареста

  • кмет-
  • тетевен-
  • милен милев-
  • длъжностно престъпление

Според обвинението Милен Милев е източил 1 млн. лв. от общинския бюджет

Отстраненият кмет на Тетевен остава в ареста - 1
Милен Милев

Окръжният съд в Ловеч остави в ареста отстранения от длъжност по-рано през деня кмет на община Тетевен Милен Милев. Мотивът на магистратите е, че е налице опасност губернаторът да извърши престъпление.

Според прокуратурата през март 2012 г. е сключен договор за снабдяване с храни за детските заведения на територията на община Тетевен. Две седмици по-късно договорът е прекратен, тъй като Агенцията по безопасност на храните е установила, че фирмата не отговаря на новите изисквания. След това е следвало незабавно община Тетевен да открие нова процедура по възлагане на обществена поръчка, припомня бТВ.

Това обаче не се е случило в продължение на година и шест месеца. През този период фирмата продължава да доставя храна на детските заведения без договор и без възлагане - до август 2013 г. Оттогава насам е започнало доставянето на храна от друга фирма, която според прокуратурата е със същия представител като на предходната. И двете фирма са свързани с близки на приятелката на Милен Милев, което самият той призна пред журналисти по-рано днес.

По-рано днес Окръжният съд отстрани от длъжност кмета Милен Милев. Отстранен е и заместникът му Детелин Пърлев. Двамата са обвинени в длъжностно престъпление. Предстои съдът да се произнесе дали Пърлев също ще остане в ареста. Милев може да обжалва днешното решение на съда пред магистратите във Велико Търново.

Мотивите за отстраняването са, че ако двамата останат на постовете си, те могат да скрият документи или да въздействат на служители на общината.

Според обвинението Милев е източил 1 млн. лв. от общинския бюджет към фирма, свързана с негови близки. Самият той заподозря икономически интереси в ареста и отрече пред бТВ поръчката да е за 1 млн. лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА