Last news in Fakti

30 Април, 2014 15:33 2 088 1

Англичанин от кюрдски произход е задържан за хероина в хасковския автосервиз

  • англичанин-
  • кюрдски-
  • произход-
  • хероина-
  • хасковския автосервиз

Разкриването на дрогата станала по време на операция, насочена срещу крадени автомобили

Английски гражданин от кюрдски произход е задържан за спипания вчера хероин в хасковски автосервиз. Това стана ясно на съвместна пресконференция на главния секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, директорът на ОДМВР-Хасково комисар Ангел Цанков и заместник-окръжния прокурор Розалин Трендафилов, цитирани от "Хасково инфо".

Главният секретар обясни, че хероинът е намерен случайно в хода на операция, насочена срещу крадени автомобили. Във фирмен сервиз в града те установили лек автомобил „Тойота Ярис” с британска регистрация, оставен за ремонт. При продължилата проверка за автентичност на номерата на двигателя и на рамата, зад преградна стена, деляща двигателния отсек и купето на колата, криминалистите, с помощта на следово куче, открили 47 полиетиленови пакета със светлокафяво прахообразно вещество. Тестване с полеви наркотест е потвърдило, че се касае за 47кг.  хероин. Задържан е 29-годишен мъж с британски паспорт, оставил колата за ремонт.


 

Участниците в пресконференцията отказаха да съобщят подробности за къде е бил наркотика, но главен комисар Лазаров уточни, че не е бил за страната. Обикновено хероинът пътува от Турция през България за страни от Западна Европа.

Задържаният за 72 часа е бил отседнал на хотел в Хасково, а колата е била оставена за ремонт в сервиза, но тайникът не е бил направен там.

Процесуално-следствените действия продължават, като срещу задържания ще бъде внесена мярка за задържане под стража, допълни прокурор Трендафилов.

Главният секретар съобщи, че от началото на годината до сега задържаните наркотици и прекурсори на територията на страната са 2.5 тона.

В хода на провелата се операция, в Свиленград са установени още 2 автомобила, предмет на престъпления. На автомагистрала „Марица” униформените спрели лек автомобил „БМВ”, шофиран от 41-годишен сириец с 43-годишен пътник от Румъния. При проверката се оказало, че регистрационните табели на колата са подправени и тя е обект на кражба от София. Установено е и че мъжете разполагат с лек автомобил „Киа Карнивал”, паркирана до входа на ГКПП ”Капитан Андреево”, за която има съмнение за интервенция по рамата. Предстои експертиза. Двамата мъже са задържани до 24 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    1 1 Отговор
    И той милия е бил бежанец.