Last news in Fakti

11 Декември, 2014 18:08 1 680 0

Актьорът Иван Радоев записва стихове на своя баща

  • иван радоев-
  • актьор-
  • поет-
  • интернет-
  • сайт-
  • професионални звукозаписи-
  • художествено слово-
  • платформа-
  • "слова български"

Подготвя се и мащабен звукозапис за милионерите на българско възраждане Христо и Евлогий Георгиеви

Изминаха няколко месеца от старта на първия български напълно безплатен Интернет сайт за професионални звукозаписи на българско художествено слово www.slova.bg. Екипът продължава да развива и надгражда платформата, а популярността й в България и в чужбина расте заедно с интереса към българското художествено слово.

“Получаваме отзиви от ученици и учители, от наши сънародници зад граница, от мултимедийни електронни платформи със сходно на нашето и с образователно съдържание. Имаме всички сигнали, които са нужни, за да повярваме, че сме на прав път”, сподели авторът на проекта, актьорът Янко Лозанов.

В Четвърто студио на звукозаписния комлекс Doli Media актьорът Иван Радоев за първи път записа пред микрофон стихове, създадени от неговия баща. Цикълът, подбран лично от актьора, бележи ретроспективно целия творчески и житейски път на големия български драматург и поет Иван Радоев.

Техническите параметри на звукозаписа са с изключително качество, а художествената му стойност е уникална. Интерпретацията на сина на автора се отличава с мекота и съкровеност, с истинност, разум и почит. Осмислянето на посланията, заложени в мъдрото, образно слово на автора, достига дълбочината на равносметка, на лично прозрение за стойността и мащаба на един забележително ярък живот. Живот, завещал ни философско познание и обществена доблест, бащинска обич и съпружеска нежност, творческа и човешка любов.

През 2014 г. - двайсет години след смъртта на поета, гласът на сина му пресъздава негови незабравими творби. Изпълненията може да се чуят напълно безплатно единствено на страниците на сайта www.slova.bg

Екипът на “Слова български“ подготвя за преди коледните празници и друга изненада: пълен звукозапис с времетраене 8 часа и 40 минути на уникалната монография на проф. Христо Глушков за живота и делото на милионерите на българско възраждане Христо и Евлогий Георгиеви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА