Last news in Fakti

27 Юни, 2015 01:30 1 292 0

В САЩ строят копие на Ноевия ковчег

  • сащ-
  • ноевият ковчег-
  • строят

Той трябва да се превърне развлекателен комплекс

В САЩ строят копие на Ноевия ковчег - 1
Снимка: Wikipedia

В американския щат Кентъки е започнало строителството на копие на Ноевия ковчег, съобщи NBC.

Идеята е проектът да се превърне в развлекателен комплекс. Той ще бъде построен със същите размери, описани в Стария Завет. Той ще се извисява на четири етажа, а дължината му ще е 155 метра. На първия етаж ще има експозиция с библейски мотиви, а на четвъртия ресторант.

Съоръжението е проект на християнското общество „Отговори на Битието“. Според президента на организацията се планира ковчегът да бъде посещаван от около 2 млн. души всяка година.

„Смятам, че това съоръжение може да се превърне в една от най-големите атракции на тази страна.“, заяви Кен Хам.

Историята за ноевия ковчег е част от Стария Завет на Библият. В нея Бог решава да прати потоп на земята и да избие всички хора. Неговата милост получават само праведния Ной и неговото семейство. По заръките на Бог Ной  построява огромен кораб, с който спасява по една двойка от всички животни на земята.

Има някои групи, които критикуват този проект, тъй като не смятат, че религията трябва да служи за забавление. Той трябва да бъде завършен през 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА