Last news in Fakti

24 Септември, 2015 15:36 1 641 0

Боб Синклер открива първия ден на Франкофоли в Благоевград

  • франкофоли-
  • фестивал-
  • благоевград

Часове остават до старта на едно от най-големите музикални събития не само в Благоевград, но и на Балканите. За първи път, след повече от 20 години прекъсване, фестивалът Франкофоли се завръща в Благоевград, благодарение на усилията на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и екипа му. Четири години продължиха преговорите с екипа на най-популярното френско ежегодно издание на фестивала в Ла Рошел, Франция. Благоевградчани са привилегировани да видят на живо най-големите звезди на френската музика.

В продължение на три дни на благоевградска сцена ще пеят световно известните Патрисиа Каас и Патрик Брюел, електро суинг групата Караван палас, любимият на DJ на поколения - DJ Боб Синклер, култовата френска рок група КИО и любимите на младите Кристоф Уилем и рапарът Сопрано. Освен най-големите френски съвременни звезди, с изпълнение в събитието ще се включат и българските артисти - Графа, Дийп зоун проджект, със специалното участие на Веси Бонева, Криско и Михаела Филева.

Откриването на фестивала „Francofolies. Благоевград” започва с българската група DEEP ZONE PROJECT от 19.30 часа. Първото френско участие е на звездите от KYO, изпълнили хита „Le Graal”. Caravan palace, изпълнили тоталния хит „Jolie Coquine”, излизат на сцената на площад „Георги Измирлиев” от 21.50 часа. Именно в Благоевград ще излезе и един от най-обичаните световни DJ Bob Sinclar. Какво е подготвил за своите фенове и ще чуят ли те „Love Generation”, можете да разберете, ако станете част от най-големия концерт на Балканите. Вторият ден от програмата на „Francofolies. Благоевград” ще бъде лиричен. Световната звезда Патрисиа Каас ще представи любими на хиляди почитатели на нежния глас, съчетан с романтична музика, песни. Сред тях са „Les Hommes Qui Passent”, “Il Me Dit Que Je Suis Belle” и други. Първи на сцената ще излезе българският поп идол Владимир Ампов-Графа, като началото на концерта отново е 19.30 часа. Веднага след това над Благоевград ще се понесе нежният глас на Патрик Бруел.

Хип хоп на български и френски език ще звучи в последната, но само за това издание, фестивална вечер. Тя ще започне с Криско и Михаела Филева, плавно ще премине към Christophe Willem, Soprano, за да завърши с танцувалния Dj set на FEDER.

Организаторите са подготвили и съпътстваща програма, която ще бъде на площад „Македония”. Тя започва днес от 15:00 часа с откриване на ателиета - Easy Art на Станка Желева. В 16:00 ще бъде представена програма, подготвена от възпитаници на Езикова гимназия и Националната хуманитарна гимназия. Биг Бенд Благоевград ще представи свой репертоар от 18:00 часа, отново на площад „Македония”. Съпътстващата програма продължава и в следващите два дни от фестивала. 

Утре от 15:00 до 19:00 часа ще бъдат отворени ателиетата на Станка Желева. От 10:00 до 18:00 часа веселото градче на National Geographic KIDS ще разпъне шатрите си на площада пред Операта. В 11:00 часа ще бъде представен и куклен театър „Вълшебните плодове и зеленчуци”. От 17:00 до 19:00 часа ОДК и Център по изкуствата ще представят Открит урок по български народни танци.

През третия ден на „Francofolies. Благоевград” малки и големи отново ще имат възможност да се докоснат до ателиетата на Станка Желева от 11.00 до 18.00 часа, докато очакват своите любими звезди на сцената на площад „Георги Измирлиев”. Малките жители и гости на Благоевград пък от 10.30 часа ще могат да гледат куклен театър с постановката „Телефон 112”, от 11.00 часа започва инициативата на БНТ 2 – „Открий България”. Концертната съпътстваща програма ще бъде с начало 17.00 часа, когато на площад „Македония”, на сцената пред Операта, ще излязат звездите на културните институции в града, а финалът е запазен за Камерна опера. 

Програмата на фестивала
24 СЕПТЕМВРИ/ четвъртък

19:30 - 20:00 /DEEP ZONE PROJECT със специалното участие на Веси Бонева

20:25 - 21:25 / KYO

21:50 - 22:50 / CARAVAN PALACE

23:15 - 00:30 / BOB SINCLAR

25 СЕПТЕМВРИ/ петък

19:30 - 20:00 / ГРАФА

20:25 - 21:30 / PATRICK BRUEL

21:55 - 23:00 / PATRICIA KAAS

26 СЕПТЕМВРИ / събота

19:30 - 20:00 / КРИСКО + МИХАЕЛА ФИЛЕВА

20:25 - 21:25  /CHRISTOPHE WILLEM

21:50 - 22:50 / SOPRANO

23:15 - 00:15 / FEDER Dj set

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА