Last news in Fakti

1 Октомври, 2015 05:00 1 202 0

Ден на музиката в Националния исторически музей

  • ден-
  • музиката-
  • ним-
  • концерт

По повод Денят на музиката (1 октомври) на 3 октомври от 11:30 ч. Националният исторически музей ще бъде отново домакин на концерт, организиран от Сдружение "Евтерпани" – асоцииран партньор на музея в международния проект „ЕвроВизия. Музеите представят Европа“.

Тази година се навършват 35 години, откогато датата е обявена и за празник на българските музиканти и певци. Специалното музикално събитие се организира като част от Лабораториите „ЕвроВизия“в България и има за основна цел да привлече повече и разнообразна публика в експозицията на музея.

На концерта акцент ще бъде поставен върху безопасността на движението по пътищата и толерантността между нас. Младата поп певица Весела Джамбазова от Троян е сред инициаторите на кампанията „Пазете децата на пътя“, която е в памет на всички деца, загинали или пострадали при катастрофи.

В концерта ще участват повече от 80 певци и танцьори от цялата страна. Сред тях има носители на множество награди от престижни международни конкурси, фестивали, "Детска Евровизия" и авторитетни музикални форуми. Най-малкият изпълнител е на 4 г., а най-големият – на 43 г.

Гостите на концерта ще имат възможност не само да се насладят на богата програма, но и ще могат да разгледат експозицията на музея, да се включат в играта „Следвай този път“ (в нея, по забавен начин трябва да „открият“обекти с европейски измерения, да „видят“ Европа в тях и споделят как виждат приносът на България в Европейската култура) и да вземат пряко участие в избора на музикалните интерпретации за предстоящата изложба „Крехка толерантност“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА