Last news in Fakti

18 Ноември, 2015 12:06 1 217 1

Правителството дава 350 000 лв. за Гигинския манастир и църквата ни в Берлин

  • правителството-
  • гигинския манастир-
  • църквата-
  • берлин

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2015 г. в размер на 350 000 лева. Средствата се осигуряват за сметка на предвидените по централния бюджет и са за ремонт на православни храмове.

От общата сума 300 000 лв. са предвидени за ремонт на катедралния храм на Западно и Средноевропейската епархия „Св. цар Борис Покръстител“ в Берлин, Германия. Останалите 50 000 лв. са за строителни дейности в Църногорския манастир „Св. Св. Безсребърници и Чудотворци Козма и Дамян“ в село Гигинци.

Министерският съвет одобри също промени по бюджета на Сметната палата за 2015 г., с които се увеличават утвърдените разходи за персонал със 180 000 лева. Средствата ще се осигурят за сметка на утвърдените средства за издръжка и други текущи разходи по бюджета на Сметната палата. Целта е да се компенсират изплатените обезщетения на председателя и членовете на Палатата, дължими при прекратяването на трудовите им правоотношения, произтичащи от новия Закон за Сметната палата и одобрената с него нова управленска структура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Янаки

    0 0 Отговор
    Тоя Гигински манастир излапа сума ти пари, в същото време други бедни църкви и манастири се рушат. Това някакво масонско гнездо ли е, що ли?