Last news in Fakti

16 Март, 2016 05:00 927 0

Максим Ешкенази дирижира концерт - приказка

  • концерт-
  • приказка-
  • максим ешкенази-
  • оберон и пъстървaта

“Оберон и Пъстървaта” е концерт-приказка, която ще разкажат актьорите Илиана Коджабашева и Иван Бърнев, с помощта на баритона Валери Турманов и Софийска филхармония под диригентството на Максим Ешкенази.

В тази заплетена история се срещат цяла група чудати герои. Оберон е крал на елфите, който търси за кого да омъжи красивата си дъщеря. И понеже съдбата си знае работата, в този момент се появява Вълшебният стрелец и водещ актьор от "Народния театър" - Иван Бърнев. Музикалната “Пъстърва” на Шуберт обаче има много важна роля, с нейна помощ талантливата актриса Илиана Коджабашева ще изпита чувствата на кандидата за сърцето и ръката й.

И точно както подобава на една необикновена любовна история и горска, пролетна приказка, музикантите от Софийска филхармония ще изпълнят произведения на композитори, творили през епохата на Романтизма - Феликс Менделсон-Бартолди, Франц Шуберт и Карл Мария фон Вебер.

Фортисимо Фамилия е музикално-образователна програма, която въвежда деца и техните родители в света на класическата музиката. Осъществява се благодарение на Фондация Америка за България и в партньорство със Софийска филхармония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА