Last news in Fakti

17 Юни, 2016 03:05 1 261 1

Рашидов: Нищо няма да правя по „Бузлуджа”

  • рашидов-
  • бузлуджа
Рашидов: Нищо няма да правя по „Бузлуджа” - 1
Снимка: БТА

Нищо няма да правя по „Бузлуджа”. Нито ще финансирам, нито имам бюджет, нито пари, нито съм го казвал. С тези думи министърът на културата Вежди Рашидов обясни пред депутатите от ресорната комисия, че ведомството му в момента няма намерения да влага средства в проект за преобразяването на паметника, известен като Чинията, пише "Монитор".

За монумента има четири варианта за проект на младия архитект Дора Иванова. Министърът уточни обаче, че нито той, нито премиерът Бойко Борисов са поемали ангажимент за реализирането му, като посочваните суми били около 2 млн. лв. Рашидов подчерта отново, че проблемът е, че „Бузлуджа” е с неизяснен статут и първо трябва да се реши този въпрос.

След това трябвало да се намери консенсус и за това как паметникът да не се оставя да се руши. Затова и събрал експертна комисия по въпроса. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nazi

    0 0 Отговор
    що няма да правиш нищо така ли ти нареди боко тиквата