Last news in Fakti

24 Юни, 2016 07:00 1 696 1

Университетът оправя пораженията на средното образование

  • ангел игов-
  • университетите-
  • поражения-
  • литература
Университетът оправя пораженията на средното образование - 1
Снимка: Личен архив

За съжаление в университетите сме принудени най-напред да оправяме пораженията, нанесени от средното образование или по-скоро от липсата на такова, а не винаги ни стигат силите за тази задача. Това посочи в интервю за Факти.бг писателят,  преводач и университетски преподавател Ангел Игов на въпрос какви хора са неговите студенти.

Той добави, че много от студентите са безспорно умни, интелигентни, но без навици за учене, без умения за четене на текст – никой никога не им е създавал такива навици и умения, никой никога не ги е изисквал от тях.

За щастие, смята Ангел Игов, някои от младежите се запалват, развиват интерес и много бързо израстват като личности.

Дали българската литература е в добро здраве, как се отразява едно литературно реалити на различните публики у нас и дали Националната награда „Христо Г. Данов“ го е окуражила, четете в интервюто на Ангел Игов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джими

    1 0 Отговор
    А аз се чудя кой , ще оправи пораженията нанесени върху студентите от университетите. Влезте в един свободно избран Български университет и вижте какви са преподавателите.Надути пуяци със остарели знания от преди 50 години недаващи никаква възможност на студентите да мислят!