Last news in Fakti

12 Август, 2016 14:36 4 611 1

Последни аплаузи за Никола Анастасов

  • последни-
  • аплаузи-
  • никола анастасов
Последни аплаузи за Никола Анастасов - 1
Снимка: БТА

Три часа продължи поклонението в Сатиричния театър пред обичания български актьор Никола Анастасов.

Стотици актьори, обществени личности и обикновени се стекоха на поклонението, за да аплодират за последен път любимия актьор. Много от тях не искаха да нарекат това сбогуване, защото той ще остане завинаги жив в паметта и сърцата им.

Големият актьор почина на 84 години. 59 години от живота си той прекара на сцената на любимия си Сатиричен театър, където изигра над 50 роли.

"То няма актьор, който да не обича театъра, но Кольовото беше обсебване - разказа Татяна Лолова. Целият ми живот е свързан с Кольо, от най-ранната ми младост, от юношеските ми години. Много ми е мъчно, че го губя, но ще го нося в себе си”, заяви актрисата Татяна Лолова.

"Кольо, обичам те", написа в книгата за съболезнования Стоянка Мутафова. Тя дълго се задържа пред ковчега, галейки цветята, положени на него. Поднесе букет бели рози.

Елена Петрова, която също е играла с него на сцената,  призова да се усмихнем, защото това щеше да му хареса.

 „Този човек е приятел, истински приятел”, каза актьорът Славчо Пеев.

„Прощаваме се с един от най-големите и светли примери, които сме имали, каза актьорът Калин Сърменов. „Не успяхме да го издигнем в култ, ние не го разбрахме и никой не му обърна внимание. Съгласен съм, че годините са тежки, че от 90-а година насам се мъчим нещо да направим, но той си отиде, изтече между пръстите ни и не го видяхме”, каза Сърменов.

"Отиде си голям приятел, най-добрият ми приятел още от студентските години и през целия живот. Обичам го много, бяхме винаги заедно на фестивала "Любовта е лудост", а сега той няма да бъде там. Но животът е неумолим. Отиде си велик човек и голям, много голям артист", каза актрисата Гинка Станчева със сълзи в очите.

Отиде си много светъл човек, отиде си усмихнат човек, това беше животът му, което вътрешно мислеше и чувстваше, разказа актьорът Славчо Пеев.

"Освен изключителен талант, беше и чудесен човек. Специално го отбелязвам, защото талантът не винаги върви заедно с добрия характер", заяви  режисьорът проф. Здравко Митков, директор на Сатиричния театър.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин

    0 0 Отговор
    Голям поклон пред един ВЕЛИК български актьор и голям БЪЛГАРИН, какъвто няма да имаме в следващите поне 100 години!!! Нека да почива в мир, а ние вечно ще го помним и носим в сърцата!