Last news in Fakti

7 Май, 2017 19:32 1 665 0

Българските герои оживяват в Светите земи

  • герои-
  • фестивал-
  • израел-
  • българия

Международен фестивал на изкуството в Израел събира хора от всички краища на света

Българските герои оживяват в Светите земи - 1

О 8 до 11 май в Израел ще се проведе международен арт фестивал. В него ще участват делегации от няколко държави сред които България, Израел, Норвегия, Украйна, Бразилия, Швеция, Испания, Гърция и други.

Главни участници във фестивала ще бъдат родолюбивия тандем Искрен Красимиров – Росица Кузманова от „Незабравимата България“, които станаха известни с филмите си за Ботев, Вазов и Софроний Врачански, както и с уроците си по родолюбие в стотици български училища у нас и в чужбина.

"Четки по пясъка на Свещенните земи" е част от фестивала и е проект на Райна Дамяни, която ще представи изложба на български художници и фотографи.

Ще бъде представен и композитора Кирил Милчев,който живее в Норвегия. Гост-поп-изпълнител ще бъде известният у нас и в Израел - Миро.

Фестивалът се провежда под егидата на посланика на Република България в Израел - Димитър Михайлов и Кмета на град Бат Ям - Йоси Бахар.

Продуцент и организатор на фестивала е Весела Сели Райчинова. Тя е кореспондент на Арт ефир БНР в Израел, инициатор и директор на проекта "Българска душа на Святата Земя".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА