501 0

Поли Паскова с две награди в Босна

Мартин Христов

С две музикални награди от международния фестивал за народна музика в Босна “Raspjevano ljeto” 2017 се завърна любимката на публиката Поли Паскова. Един от призовете е за цялостен принос, като певицата изнесе и рецитал по време на събитието, събрало музикални изпълнители от различни държави. Най-големите босненски медии взеха интервю от българската фолклорна звезда, а босненската легенда Радмило Зекич покани Поли да запишат съвместен дует.

"Посрещнаха ме много топло, като истински приятели. За втори път съм в Босна и имаше голям интерес към българския фолклор. Посетих уникални места, както и манастира Света Петка, който е изграден на огромна площ. Подобен е на нашия Рилски манастир", споделя Поли.

След успехите извън България Поли Паскова подготвя и изненада за българите в Украина. Тя ще участва в благотворителния концерт на обединителния събор "Към Завета - Кубрат 105", който ще се състои на 16 и 17 септември в село Малая Перещепина, където преди 105 години е открито най-голямото царско погребение за епохата - на българския владетел-обединител Кубрат.

България


Напиши коментар:


Публикувай