952 0

Уникален руски театър ще представи у нас невероятен 3D спектакъл (ВИДЕО)

Лебедово езеро със специалното участие на солисти на Болшой театър

Милена Трачева

За първи път българската публика ще се потопи в света на класическия балет “Лебедово езеро” по нов и невероятен начин, благодарение на „Руски мултимедиен театър на балета“, който ще представи своя спектакъл у нас на 13 декември в зала 1 на НДК.

Руският мултимедиен театър няма аналог в света — това е единствената трупа с 3D декори в класически спектакли. Освен това, това е първото ѝ гостуване на българска сцена.

Балетният, мултимедиен спектакъл „Лебедово езеро“ е с класическа хореография, ефектно и концептуално мултимедийно съдържание. Прочутият балет, по музика на Чайковски, е вълшебна приказка за принц Зигфрид и неговата любима Одета, превърната в лебед от злия магьосник Ротбарт, приказка за любов и коварство, за вярност и възмездие.

Персонажите се появяват първо на проекционните екрани, трансформирайки се в изпълнители в реалното, сценично пространство.

Балетът пристига в България в състав от 37 танцьора, със специалното участие на солистите на „Болшой театър“ — Мария Александрова и Владислав Лантратов.

„Руски мултимедиен театър на балета“ е създаден през 2012 г. Главната цел при създаването на трупата е съхранението на безценното, културно наследство на Русия — класическата балетна школа и привличането на младите зрители със съвременните технологии.

Кастингът за артистите на балета е тежък — в него попадат само танцьори с опит във водещи балетни театри на Москва и Санкт Петербург. Репетициите се провеждат от балет майстори на Русия и чуждестранни специалисти.

България


Напиши коментар:


Публикувай