589 1

Химнът на Каталуния получи своя метъл версия (АУДИО)

Парчето е дело на метъл групата Sound of Thunder и има за цел да вдъхне кураж на каталунците

Милена Трачева

Официалният химн на Каталуния получи своя метъл версия. Кавър версията на "Els Segadors (The Reapers)" е създадена от американската метъл банда Sound of Thunder в знак на подкрепа и съпричастност към събитията, които тресат испанската провинция.

Кавърът ще се появи в новия, седми по ред, албум на групата - "It Was Metal". Първоначално членовете на групата не смятали да пускат своята версия на каталунския химн предварително, но в светлината на събитията, които нагорещиха обстановката на полуострова, те променили решението си.

Вокалистката на Sound Of Thunder - Нина Осегудеда е първо поколение американка, която произхожда от семейство на каталунски имигранти.

"Майка ми е дошла в Америка по времето на режима на Франко, когато администрацията му активно се опитвала да унищожи каталунския език и култура", разказва Осегуеда.

"Аз записах тази песен миналата година, исках да създам нещо за майка ми. Мислех си, че "Els Segadors" е толкова готина и честно казано, текстът е абсолютно в духа на хевиметъл музиката. Запазихме оригиналния текст, който е на каталунски, но променихме звученето", обяснява тя.

"Пускаме тази песен като посвещение на моята майка, на семейството ми и на хората в Каталуния. Знам, че в момента там се случват някакви откачени неща и затова исках да изпратя нашата подкрепа", споделя още Осегуеда.

Можете да го чуете кавър версията тук:

Испания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Камагра
    Отговор
    1 14:30  12.11.17
    Да направят и за Стоичков нещо с индийски нотки та да са покълчим малко

Напиши коментар:


Публикувай