584 2

Стефан Данаилов празнува 75 г.

Програмата на юбилея е изненада и за самия професор Данаилов. Режисьор е племенницата му Росица Обрешкова, а сценограф – Елена Иванова

Стефанаки Йоанис

Стефан Данаилов днес навършва 75 години. Дом на неговия грандиозен юбилей ще бъде Народният театър. В 19,30 часа се очаква да дойдат близо 700 гости, сред които президентът Румен Радев, лидерът на ПЕС Сергей Станишев и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Много от екранните и сценични партньори на актьора, както и студенти от всичките му випуски в НАТФИЗ, също ще поздравят Ламбо за 75-тата му годишнина.

Програмата на юбилея е изненада и за самия професор Данаилов. Режисьор е племенницата му Росица Обрешкова, а сценограф – Елена Иванова.

По време на празника ще бъде и официалното представяне на автобиографичната му книга „Романът на моя живот“ със съавтор журналиста Георги Тошев.

От дни в градинката пред театъра има специална изложба, посветена на Ламбо в 32 кадъра. Снимките в нея са селекция на Георги Тошев. Някои са от илюстративния материал към книгата „Романът на моя живот“, а голяма част от тях са кадри от филмови ленти и се публикуват за първи път – предоставени са от личния архив на актьора и от Българска национална филмотека.

Кино "Одеон" пък ще чества рождения ден на Ламбо през целия декември, прожектирайки 10 негови филма.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 12:13  09.12.17
  Да е жив и здрав. Един от последните истински мъже и човек! Няма смисъл от много думи - ВЕЛИК!
 • сульо ипульо
  Отговор
  2 19:45  10.12.17
  Не разбрах,кое му е истинското като мъж.Ако не беше генералски син и без БКП щеше да дреме в миманса.

Напиши коментар:


Публикувай