Last news in Fakti

8 Март, 2018 17:26 2 537 0

Унгарски танцов спектакъл идва на българската сцена

  • танц-
  • днк-
  • ндк-
  • спектакъл-
  • унгария-
  • софия-
  • ференц фехер

Стилът комбинира физически танц и анималистични движения

Унгарски танцов спектакъл идва на българската сцена - 1
Снимка: Пресцентър НДК

Една история, която няма да ви разказва за щастливо семейство, което чака на гарата. Това обещава спектакълът „The station“, част от международна програма „Мигриращото тяло“ на ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс. Спектакълът ще се състои на 13 март (вторник) от 19:30 часа.

Хореограф на спектакъла е Ференц Фехер, който работи основно в жанровете съвременен танц, танцов театър или physical theatre. Той е един от най-интересните и своеобразни унгарски хореографи и изпълнители. След дългогодишна кариера като изпълнител през 2007 г. Ференц започва да прави собствени хореографии, които ползват различни техники и естетики от танцовия театър, съвременния танц, бойните изкуства, хип-хоп, свободен стил танц и други. Критици определят хореографиите му като „анимирани от някаква мистериозна сила – изумително органична и в същото време механична“.

Като част от гостуването на унгарските артисти, ще се проведе и уъркшоп, воден от Фехер. В своята движенческа практика Ференц Фехер използва личния си движенчески речник, който развива през годините. Стилът му комбинира физически танц и анималистични движения. Ателието е фокусирано върху развиване на движенческите практики на професионалните танцьори.

Участниците ще бъдат провокирани да ползват въображението си заедно с физическото тяло за генерирането на нови движенчески идеи и постигането на синхронизирано общо движение на целия ансамбъл от изпълнители.

Уъркшопът е насочен към професионалисти и учащи в сферата на сценичните изпълнителски изкуства и ще бъде воден на английски език. Билети за спектакъла „The station“ се продават на касите на Билетен център и на място в ДНК час преди началото.

ДНК е мултидисциплинарно пространствo с фокус съвременен танц и пърформанс, което ще представя различни съвременни форми на изпълнителските и визуални изкуства, дискусионни модули, уъркшопи, четения, концерти. ДНК изследва идеите за свобода, движение, експеримент, отвореност и споделяне в изкуството през различни медии и концепции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА