1 325 3

Почина големият родолюбец Владимир Панков

Отиде си човек, обичащ и живеещ за българщината

Почина големият родолюбец Владимир Панков
Снимка: Shutterstock

Отиде си един голям българин - Владимир Панков от Охрид, председател на „Гражданско сдружение за запазване на идентичността на българите в Република Македония PAДKO - Охрид“ и автор на книгата „Историческата истина за културната идентичност на славянското население в Република Македония“.

Владимир Панков посвети целия си живот и дейност на работата за духовното обединение на българите в Република Македония, за ренесанс на българщината и за популяризиране на българския език, посочиха от българското външно министерство.

Делото му е достойно за уважение и подкрепа от всички, които милеят за правото на самоопределение. Той победи в тежката битка за отстояване на каузата. Вечна му памет!

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • СЕМков
  Отговор
  1 09:41  09.01.19
  Ми не сме чували за него. Ние знаем за Митю Очите, за Лиляна Павлова, за Ласкин, за "звездите" от Биг Брадър... За тоя човек нямало кой да ни иформира, досега. Мир и светлината на душата му.
 • Що е маке се е
  Отговор
  2 09:43  09.01.19
  А какво казува по вопросот Заев.
 • Защо
  Отговор
  3 08:55  11.01.19
  Тази новина е “ забита” в раздел култура? Как биха постъпили гърци и сърби, за техен човек? И Вие сте натибългари! Какво значи РАДКО? Кой е Иван , Ванче Михайлов? Кога е починал Владими Панков? Защо чак сега съобщавате, на последна страница?

Напиши коментар:


Публикувай