Last news in Fakti

15 Февруари, 2019 23:31 2 474 4

Силен старт за новото видео на „Екзитус“ (ВИДЕО)

  • видео-
  • екзитус-
  • любов

Клипът събра повече от 4000 зрители за 24 часа

Силен старт за новото видео на „Екзитус“ (ВИДЕО) - 1

Премиерата в интернет на новото музикално видео на група „Екзитус“ - „Любов” на 14 февруари събра повече от 4000 зрители за 24 часа. Краткият филм, режисиран от Йордан Тропчиев, с участието на новата звезда на българското кино Даяна Ханджиева, предизвика голям интерес и множество положителни реакции в социалните мрежи.

Видеото е снимано през късната есен на 2018 г. на няколко места в и около София, обясняват от „Екзитус“. „Започнахме към 5 часа сутринта, за да хванем изгрева и приключихме малко преди полунощ”, припомня си вокалистът Пламен Кирков. „Преживяването беше супер яко, защото за първи път снимахме с толкова голям екип – над 20 души участваха пред и зад камерата”, допълва Андро Стубел, основател и лидер на бандата.

Изборът на датата за премиерата е предизвестен, след като постпродукцията на клипа се забавя заради изгорял харддиск. „Така и така 14 февруари наближаваше, при това заглавие как да не го пуснем на този ден”, казват от групата, като се заканват някоя следваща година да пуснат песен и за виното.

Екзитус са:

Андро Стубел - китари, композиции

Пламен Кирков - вокал, бас

Група „Екзитус“ е основана от Андро Стубел в края на 1995 г. До 2001 г. музикантите имат множество участия и концерти. И четирите сингъла на групата стават много популярни – „Да изтрием всяка болка и тъга” (1997) – първо място в класацията на радио „Тангра”, „Сърцето ми от камък е” (1999) – шест седмици на първо място в „Българският топ 100”, „Нереален живот” (1999) и „Тя иска само да я оставят на мира” (2001) – първо място в класацията на радио „ФМ плюс”. През 2001 г. излиза дебютното EP на „Екзитус“ - eXtended Play.

„В края на ХХ-и и началото на новия век, тази група беше фактор в българската музика. При това успя да го направи с едва четири записани песни,” отбелязва Васил Върбанов, основател на радио „Тангра MegaRock”

След 2002 г. групата спира с концертната и звукозаписната дейност и участниците в нея се отдават на солови проекти и колаборации с различни музиканти. Андро Стубел продуцира и издава два свои солови инструментални албума и става съосновател и продуцент на група „Мискините”.

През 2010 г. излиза албумът Unreal Life на „Екзитус“, в който са събрани дотогавашните записи на групата.

През 2016 г. Андро и Пламен възобновяват групата. За акустични концерти към тях се присъединяват Светозар Колев - Питкин - китара и Дора Тодорова - кахон и перкусии. В края на 2018 г. в дигиталните платформи дебютира новият сингъл на групата - "Любов", а „Екзитус“ започват записи за новия си албум.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скромно мениджърче с малки надежди

    0 0 Отговор
    От тея само "Сърце от камък" зная - друго не съм слушал, те с тая песен и станаха известни. Да не би да някое радио да е пуснало друга тяхна песен, освен тая??? Имаше една група "Балканджи" с една песен "Моля те" , дето ме вкара в клубовете(щото в Бг само чагата процъфтява), освен това група "Епизод", заради които се връщам в България за всеки техен концерт, но "Екзитус" са отдавна пасивни и нямах представа, че все още съществуват! Наистина ли са толкова прозорливи да плащат на журналисти, за да им рекламират продукта? О!Чуден съм!
  • 2 Meganoob BG

    0 0 Отговор
    Ако беше поредната композиция на Пайнер, вече щеше да има милион гледания от трите града в Индия на които плащат за фалшив рейтинг.
  • 3 подозрителен

    0 0 Отговор
    Ааа Венци - ако имаш сърце и съвест, а не си оставил всичката работа на модератора да коли и беси - виж дали можеш да намериш запис на песен по стихотворение на Георги Константинов - "Елени в житата" пуснаха я 2 пъти в началото, когато се основа "БГ Радио". Не знам, дали все още я имат в архив, но се оказа, че в Канада я търси "колега". Знам, че е наивно - чак ми иде да напиша коментар за Григор Димитров в статия на Иво Стойнев, за да ме баннете с чиста съвест и подигравка ))) Като остарея смятам да ви изнамеря с частен детектив, въпреки псевдонимите и да пием по едно ))) Гледам, че Резон медиа не си дава зор да ви крие...
  • 4 Bubbles

    0 1 Отговор
    Кои?