Last news in Fakti

2 Март, 2019 20:46 4 309 11

Първанов: Редно беше в София да има паметник на полк. Борис Дрангов

  • борис дрангов-
  • полк. борис дрангов
Първанов: Редно беше в София да има паметник на полк. Борис Дрангов - 1
Полк. Борис Дрангов

"Редно беше в София и именно във Военната академия да има един хубав паметник на полк. Дрангов, който да напомня за героизма и самоотвержеността му. Това каза в интервю за „Фокус“ президентът на Република България в периода 2002-2012 г. Георги Първанов по повод годишнината от освещаването на паметника на полк. Борис Дрангов във Военна академия „Г. С. Раковски“.

По думите му полк. Борис Дрангов е един от онези български командири, които каквито и колкото дни и години да минават, трябва да остават за пример на българските войни. Според него зависи от нас самите дали хора като полк. Борис Дрангов ще останат безсмъртни.

„Той е направил необходимото. Саможертвал се е в истинския смисъл на думата с най-искрени патриотични чувства. От нас зависи дали ще поддържаме жив този спомен. Не просто спомена, защото е много важно това, което се знае за него като деец на революционното движение и като командир от Освободителните войни, да бъде предавано на обществото. То трябва да бъде предавано на младите хора, ако щете дори в учебниците по история“, изтъкна Първанов.

Той обърна внимание, че в последните години има много знаци, затова, че името на полк. Дрангов е в пантеона не само на Българската армия, но и на българската държава.

Видео: "Българска история"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сволач руска

    8 3 Отговор
    То има ама кой да знае
  • 2 macedonicus

    10 8 Отговор
    Лошото дърво ражда лоши плодове и се хвърля в огъня . Кирил - убиец , Райна - агент Кремена на ДС , Борис - също агент на ДС подвизаващ се като свещеник в Канада. Георги Първанов - агент Гоце , президент на РБ гласен за лидер на ВМРО-БНД заедно с Красимир Каракачанов - агент Иван , креатура на другаря интелигент Пенчо Кубадински простак и ловец от БКП.

    Коментиран от #8

  • 3 Кумчо Вълчо

    17 2 Отговор
    КЕЛЕШ,10 г. беше президент защо не го направи.
  • 4 Бутнем

    6 10 Отговор
    Съветските паметници кога?
  • 5 Намерете разликите

    12 1 Отговор
    между тоя изтънчен мъжки профил и сегашния ни военен министър- господин Каракачанов!!! Без коментар!!!
  • 6 777

    2 7 Отговор
    Я върви и се загуби бе смотаняк , в София може да има само един паметник и то на Бат Бойко Борисов!
  • 7 Усмивката

    11 0 Отговор
    „Причина за изчезване на всяко държавно устройство е безгрижието в развалата. Помнете и усърдно , чисто метете стълбата само отгоре надолу!”” БорисДрангов
  • 8 И нататък

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "macedonicus":

    Тодор Живков - преводач и строител на лагери.
    Георги Димитров - радетел на идеята “България - 17 съветска република”
  • 9 Мда

    5 0 Отговор
    Чудя се кога ли ще има жертващ се настоящ политик или военен за свободата в България? Ще кажете че днес няма нужда от жертви, но жертви много има от народа.
  • 10 Истината

    2 0 Отговор
    А въпроса е защо досега не е имало ..и кой го викнал тоя продажен безродник да дава мнение
  • 11 Опълченец

    7 0 Отговор
    Сега е ред и на Петър Левски, брата на Васил Левски,който се е бил навсякъде,в сръбските легии,участник в Ботевата чета,в битката при Стара ЗАгора,и най-вече в битката при Шипка,където едвам оцелява, и за най-голям срам на България,след Освобождението трябва да проси по улиците,за да издържа сестра им и четирите и деца, срам ,и си няма и поне един мъничък паметник!