Last news in Fakti

4 Август, 2019 22:00 6 327 14

Николай Крушков представи книга за сигурността и лидерството (СНИМКИ)

  • сигурност-
  • лидерство-
  • креативност-
  • книга-
  • николай крушков

Трудът е издаден на английски език. На български език ще излезе през 2020 г.

Николай Крушков представи книга за сигурността и лидерството (СНИМКИ) - 1

Известният специалист по въпросите на националната сигурност гл.ас д-р Николай Крушков публикува нова книга на английски език - „Security, Leadership, Creativity“. Книгата е издадена през юни месец тази година, в Италия, от специализираното италианско издателство в отбраната и сигурността - Luca Poggiali Editore. На български език ще излезе през 2020 г.

Рецензент на книгата е Нир Ран, директор на Homeland Security Academy към Академичния колеж във Вингейт, Израел.

Николай Крушков представи книга за сигурността и лидерството (СНИМКИ)

„Security, Leadership, Creativity“ разкрива как да се разработи и внедри интегрирана система за сигурност в публичния или частния сектор въз основа на специализирани знания и опит.

Книгата е посветена на науката за сигурността и нейното управление, изучаването на заплахите и рисковете, както и методите за тяхното откриване, възпиране и смекчаване. Изследването на д-р Николай Крушков обхваща също креативността като фактор за успешното свързване на различни и несвързани теми, което е от решаващо значение за усъвършенстването на съществуващите практики във всяка област на дейност.

Николай Крушков представи книга за сигурността и лидерството (СНИМКИ)

Следователно ефективното ръководство на сигурността създава степен на предсказуемост и устойчивост. Прилагането на бързи, повтарящи се и сигурни процеси помагат на организациите да изграждат предвидимост и прехвърлят знания и креативност в цялата си структура. Предсказуемостта позволява непрекъснато подобряване, като същевременно намалява риска и уязвимостта, намалява разходите и става по-ефикасна, ефективна и продуктивна.

Николай Крушков представи книга за сигурността и лидерството (СНИМКИ)

Тази книга е за всеки, който търси отговор на въпроса „Какво ще стане ако?.

„За професионалистите по сигурността тази книга е наръчник. За висшите ръководители и организационните ръководители това е пътна карта - помощник за ориентация и при вземането на решения. За студенти и читатели това е една завладяваща книга, която хвърля светлина върху поле, което обикновено е скрито в управленските и политическите науки “, заяви при представянето рецензентът Нир Ран.

Николай Крушков представи книга за сигурността и лидерството (СНИМКИ)

На представянето на книгата присъстваха Авиноам Катриели, президент на двустранната търговска камара България – Израел, посланикът на Израел Ирит Лилиан, директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов и много експерти по въпросите на сигурността.

Д-р Крушков е дългогодишен лектор в катедра „Национална и регионална сигурност“. Той е доказан професионалист в сферата на сигурността, с респектиращ опит в структурите на МВР, където работи в областта на противодействието на тероризма. Николай Крушков е преподавател в УНСС и Юридическия факултет на Софийския университет


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КИАД

    5 4 Отговор
    Кольо кога стана специалист като на терен няма опит ама мундира му отива
  • 2 Зевса

    4 5 Отговор
    Двамата с Йовчев убиха МВР. Унищожиха КАТ, БДС. Еврейски шпиони! Бъчварова само довърши убийството. Сега дават акъл и учат в турския университет. Убиха сигурността и за това я преподават! Няма такава държава, която издига на пиедестал унищожителите си!
  • 3 Българско мнение

    1 0 Отговор
    Фактическата, а не фалшивата реалност е такава че политиката е за хора, които могат да се справят правилно например с това как на една територия да й бъде създадена оригинална, съвременна, цялостна и силна политическа структура.
    Става въпрос за съвсем нова структура, която изобщо да не е пародия на която и да било друга .
    Това са прекалено сериозни дейности, за които са нужни хора с феноменални мозъци.
  • 4 Умен или тъп

    1 0 Отговор
    Една територия на този свят има чужда структура, освен това е като имение с разграден двор, в който всеки може да се настани така че изобщо да не му пука и т.н. !
    Ако така трябва да е за вечни времена и живота на българите, които сме българи освен по лична карта, но и по природа да не бъде точно това което всъщност трябва да бъде, значи забравете Аспарух, който през 681 година се е потрудил да създаде територия с държава конкретно за нас - българите.
    Той ако е знаел, че държавните устройства на България са се сменяли поради чужди интереси в различни векове, даже е имало векове през които територия на име България изобщо е нямало, значи вероятно е нямало да се потруди.
  • 5 442

    1 2 Отговор
    През последните години, особено последните 10 ни управляват все едни специалисти по Национална сигурност... - Така о...- ха пейзажа, че почти заличиха държавата.
  • 6 Георги Илиев Митев

    0 0 Отговор
    П-Е Е КАТО ДЯДО СИ МИЛ.ПРЕПЪНАТ В ГОРАТА ВЪРВИ ПО ТРЕВАТА.П-Е Е ПРИЗНАТ АКТИВИСТ:ТУРИСТ,КОМУНИСТ,СОЦИАЛИСТ.
    ДОКТОР НА ТОТАЛИТАРНИТЕ НАУКИ. НЕ Е
    КАТО НЯКОИ НЕУКИ.ЗА ВСЕКИ ПРОБЛЕМ ЩЕ
    РЕШИ КОЯ ПАРТИЯ НЕ ГРЕШИ.НЕГОВИТЕ
    УЧЕНИЦИ ВЕЧЕ СА В РЕДИЦИ.ТЕ ПРОБЛЕМИТЕ
    СИ ГИ РЕШАВАТ С ПЕСЕНТА НА ВИТОШАРА:
    "САМО ОТ СПОРТИСТ В ПЛАНИНАТА ТИ ЩЕ СЕ
    СПАСИШ, ЗАЩОТО ДОЛУ Е ПОЛИЦИЯ ГОРЕ Е
    МИЛИЦИЯ И НАВСЯКЪДЕ Е АВИАЦИЯ БЕЗ
    КОМУНИКАЦИЯ".
  • 7 Боже, Боже,

    0 0 Отговор
    Що не си прибереш вересиите...
  • 8 ЕВРОПЕЕЦ

    7 0 Отговор
    Поздравления на автора, защото е демонстрирал българска мисъл пред по-широкия свят
  • 9 Domingo

    7 1 Отговор
    Bravo!
  • 10 dragonfly

    6 1 Отговор
    В нашата страна всеки разбира от икономика, национална сигурност, отбрана и управление. Старшина от улицата или учител по физическо ръководят хора и процеси , които дори не разбираха. Този поне има достатъчен стаж и опит за това, което пише. Колкото до другото - при положение че заповедите идват от Козяк, какво значение има дали знаеш или не, щом господаря не дава промени.
  • 11 Колега

    7 1 Отговор
    Със сигурност е добра книга. Авторът е професионалист.
  • 12 Мииии

    7 0 Отговор
    Браво! Да почерпи!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 европейска уния

    1 0 Отговор
    Много добре!