Last news in Fakti

27 Ноември, 2019 10:30 1 099 0

Netflix вече има собствен киносалон

  • netflix-
  • нетфликс-
  • киносалон-
  • ню йорк-
  • сащ-
  • кино париж

Компанията е наела кино „Париж“ за следващите 10 години

Netflix вече има собствен киносалон - 1
Снимка: Shutterstock

Стрийминг компанията Netflix е наела историческото кино „Париж“ в сърцето на Ню Йорк, пише Би Би Си.

Според информация стрийминг компанията е наела кино „Париж“ за следващите 10 години. До момента Netflix наемаха киносалони само за ограничен период от време, в който да показват филмите си.

Историческото кино ще остане отворено и ще бъде дом за специални събития на Netflix, писаха от компанията в Туитър. Кино „Париж“ е открито преди 71 години от екранната легенда Марлене Дитрих. Това е последният киносалон само с един прожекционен екран на територията на Ню Йорк.

Това, че Netflix обръща поглед към бизнеса с киносалони, не е неочаквано. Гигантът в развлекателната индустрия многократно е обвиняван, че застрашава класическото кино изживяване. Продукциите на компанията се пускат първо в онлайн платформата им, което е и причината много от тях никога да не стигат до надпреварата за награди „Оскар“. Много киносалони по цял свят отказват да прожектират техни филми, включително лентата „Ирландецът“ на Мартин Скорсезе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА