Last news in Fakti

27 Ноември, 2019 21:00 1 772 1

Джей Зи се забърка в съдебни драми (ВИДЕО)

  • джей зи-
  • бионсе

Рапърът дава на съд австралийски сайт за детски книги

Джей Зи се забърка в съдебни драми (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Известният американски рапър Джей Зи даде на съд малък австралийски сайт за детски книги за това, че е използвал без разрешение името му и негова песен, предаде Франс прес.

Шон Картър, каквото е истинското име на музиканта, е внесъл съдебен иск на 22 ноември срещу сайта Литъл хоуми за нарушаване на авторските му права.

Според адвокатите на рапъра от Литъл хоуми са се облагодетелствали от имиджа на певеца и от използването на думите на песента му "99 Problems".

Сайтът предлага на потребителите детски книжки под заглавието "A В to Jay-Z".

Задните корици на детските издания използват част от текста на споменатата песен на Джей Зи. На двете книжки-азбучници срещу всяка буква фигурира портрет на популярна хип-хоп звезда. На буквата Z е поставен този на Джей Зи.

Рапърът е настоял да бъдат изтеглени от търговската мрежа двете книжки още от март 2018 година, но това не се е случило и той е внесъл съдебен иск срещу Литъл хоуми.

Първото изслушване по делото е насрочено за 6 декември.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    5 0 Отговор
    Щото са му малко парите, за това съди компания за детски книжки. 1 милиард са малко