Last news in Fakti

10 Септември, 2012 15:36 1 072 0

„Мистерията на българските гласове” открива КИНОМАНИЯ 2012

  • киномания 2012-
  • мистерията на българските гласове

Световноизвестният хор „Мистерията на българските гласове” и филмът „Балканска мелодия” ще открият тазгодишното издание на КИНОМАНИЯ. Това съобщиха организаторите от НДК, продуцент на филмовият фестивал.

На 8 ноември в зала 1 на НДК ще бъде голямото завръщане на сцената на  «Мистерията на българските гласове» с концерт с автентична българска музика,  определяна от световните медии като „Най-прекрасната музика на планетата” („Сейнт Луис Поуст”).

Веднага след концерта, ще бъде представена и музикалната лента, разказваща за откривателя на „Мистерията” Марсел Селие и съпругата му Катрин, които чрез собствената си любовна история откриват споделената си страст към музиката на България и Румъния. Освен че издадените от него записи на „Мистерията” печелят Грами, Селие дава на света и Георге Замфир, свирил филмовата музика на композитори като Мориконе с прочутата си пан флейта. Филмът има Номинация за най-добър документален филм на Швейцарските филмови награди от 2012 и е копродукция  между Швейцария, България и Германия. Наши копродуценти са Агитпроп и БНТ.

Билетите за прожекцията и концерта вече са в продажба и могат да бъдат закупени от Билетния център на НДК на цени от 10 и 15 лева.
КИНОМАНИЯ 2012 ще премине под мотото „В сегашно време” и ще се случи в София от 8 до 22 ноември. Над 50 филма в различни категории са подготвили организаторите. Сред тях са Фестивал на Фестивалите, Детски филми, Класически удоволствия, Екранизации и Кулинарно кино. Специален фокус в програмата е Фестивалът на френското кино.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА