Last news in Fakti

2 Октомври, 2012 11:39 2 853 0

Вандали посегнаха на гроба на Апостол Карамитев

  • апостол карамитев-
  • централни софийски гробища-
  • вандали-
  • маргарита дупаринова
Вандали посегнаха на гроба на Апостол Карамитев - 1
Снимка: Фейсбук

Гробът на големия актьор Апостол Карамитев и съпругата му Маргарита Дупаринов в Централни софийски гробища е бил поруган, алармира шоуменът Иван Иванов-Дядото в профила си във Фейсбук.

„С двамата мои велики приятели - Мария Статулова и Илия Добрев, бяхме на Централни софийски гробища, за да почетем починали приятели. Публикувам тези снимки, за да разберете възмущението ни и ужаса, който изпитахме от тази гледка – избухва продуцентът и тв водещ. - В този гроб са погребани Маргарита Дупаринова и Апостол Карамитев – нали няма нужда да пиша повече за тях?! Вече седмица се чудим какво да предприемем. Предложете, моля ви!“

От снимките личи, че металните букви и пластики от надгробните паметници са изтръгнати - имената и ликовете на великите актьори липсват, вероятно откраднати от нагли събирачи на метални отпадъци.

Апостол Карамитев е известен с десетки роли на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ от Ромео до Хамлет, както и с незабравимите си изпълнения във филми като „Рицар без броня“, „Любимец 13“, „Сватбите на Йоан Асен“, „Бялата стая“ и много други. Маргарита Дупаринова също прави блестяща кариера на академичната сцена. Сред превъплъщенията й са кралица Елизабет от „Мария Стюарт“, както и майката в „Харолд и Мод“ - култова постановка на някогашния Телевизионен театър.

Иван Иванов – Дядо е импресарио, продуцент, мениджър, телевизионер. Става популярен с работата си като водещ в “ТВ неделник” на Бригита Чолакова, както и в предаванията “Шик, шок, шоу” и “Полет над нощта”. В шоубизнеса е близо 40 години, а в телевизията повече от 20. „Бони М“, „Юрая Хийп“, Смоуки, Филип Киркоров, Стефка Съботинова, Лили Иванова са само някои от звездите, с които е работил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА