Last news in Fakti

9 Август, 2020 20:51 4 581 32

Веселин Маринов зарадва хилядите си почитатели с пет концерта на морето

  • веселин маринов-
  • турне-
  • по морето

Феновете на българския трубадур можеха да се насладят на тазгодишния спектакъл, озаглавен „Снимка от лятото”

Веселин Маринов зарадва хилядите си почитатели с пет концерта на морето - 1

Традиционното лятно турне на Веселин Маринов се проведе и тази година, въпреки трудните обстоятелства. Каварна, Варна, Царево, Созопол и Бургас бяха дестинациите, където феновете на българския трубадур можеха да се насладят на тазгодишния спектакъл, озаглавен „Снимка от лятото”. Комбинацията от старите шлагери и новите популярни песни, поднесени със светлинно шоу и красиви танци, разтърсиха емоционалния свят на зрителите. За момент всички несгоди потънаха в забрава, а хората се пренесоха в един различен свят, изпълнен с топлина, надежда и любов.

„29-ти юли бе изключително емоционален ден. Това не бе просто началото на ежегодното лятно турне, а може би най-дългоочакваният концерт за феновете на Веско, неговия екип и самия Веселин Маринов. Както винаги сърдечен и откровен, Веско сподели за вълнението и трепетите, които е имал, преди началото. Бурните аплодисменти, топлите усмивки и букетите цветя обаче много бързо разсеяха всички тревоги и Веско и неговият екип се раздадоха на 100%, оставяйки публиката в захлас. Присъствали сме на много концерти, но този носеше специален заряд, който все още продължава да ни кара да настръхваме....”, това бяха думите, които написаха в страницата си почитателите на Веселин Маринов от великотърновския фен клуб „Вино и любов” след първия концерт от турнето в Каварна.

Много силен спектакъл се получи на следващия ден във Варна. Там изненада на Веселин Маринов поднесоха момчетата от „Ударната група”, които винаги впечатляват с атрактивния си вид, изключителен хъс и весело настроение. Този път младите хора бяха дошли с розови тениски с лика на големия творец, а на главите си бяха сложили корони. С тях имаше дами с жълти рокли, които започнаха да се разхождат пред сцената по време на един от най-големите нови хитове „Лятна жълта рокля”. Това провокира Веско да прекъсне песента по средата и да поиска да я изпее отново, този път обаче покани момичетата с жълти рокли да се качат при него на сцената. Получи се прекрасен импровизиран момент, който ще остане задълго в историята. Зарядът и настроението на публиката се повиши до такава степен, че танците в публиката продължиха до края на концерта.

На 3-ти август в Царево бе може би най-магичният концерт. Този път сцената бе изнесена на брега на морето, а Веско пееше на фона на омайния пъстър залез, който нашари морето и къщичките в далечината. Красивите багри бяха последвани от огромна пълна луна, която изгря точно над сцената. Пленителните природни гледки сътвориха идеален фон за нежните песни, които Веско поднесе заедно със своя „импровизиран оркестър от музиканти”, както той сам го нарича. В тази най-лична част от спектакъла Веско, заедно със своите колеги: китариста Симеон Илиев, барабаниста Бисер Овчаров и големия български композитор Светослав Лобошки, омагьосаха публиката със стари и по-нови шлагери, където хората пяха популярните песни заедно с музикантите.

Много специално бе гостуването в Созопол. Навръх рождения си ден на 4-ти август Веселин Маринов изнесе концерт в един от най-красивите градове на българското черноморие. След първата песен на сцената излезе целият екип от танцьори и музиканти, пеейки „Happy birthday” и поднасяйки торта на рожденика. Развълнуван от изненадата, Веско остана без думи. Концертът продължи с още по-голям заряд. Сцената се изпълни с кошници, цветя, подаръци, поздравителни картички и слова от фенове, приятели и, разбира се, ръководството на Община Созопол. На концерта присъстваха представители и от многобройният софийски фен клуб, които често радват Веско с присъствието си в различни градове в България.

Финалният концерт бе в Летния театър на Бургас на 5-ти август. Тук голямата изненада поднесе самия Веселин Маринов, изпълнявайки за пръв път чисто нова песен по музика и текст на големия бургаски музикален творец Стефан Диомов. В анонса преди песента Веско сподели, че винаги е мечтал да изпее негова песен и е безкрайно щастлив от възможността да представи вече включената в проекта за нов албум песен „Виждам те до мен”. Бурна, весела и магнетична, песента остави публиката в екстаз и бе последвана от много бурни аплодисменти. Веско сподели, че не е спирал да работи и заяви пред своите почитатели, че подготвя грандиозни планове занапред. В края на всеки концерт Веско отделяше няколко минути, в които поднасяше своите огромни благодарности на своя екип от танцьори и музиканти. Не забравяше да отдаде специално признание на момичетата от денс група „Модел”, които омайваха с нежните си и много женствени танци, както и на музикантите Симеон Илиев, Бисер Овчаров и Светослав Лобошки, заедно с които Веско поднасяше част от песните си по един по-специален, пленителен и много въздействащ начин. Не на последно място Веско изказваше своите благодарности и към Общините, които въпреки трудните обстоятелства, подкрепиха концертите и подариха на своите съграждани и гости тези незабравими мигове.

През 2021г. българският трубадур ще празнува 40 години на сцена. За този юбилей той е предвидил да издаде специален албум, в който да помести най-големите си шлагери, както и да обиколи градове из цяла България, където да изнесе грандиозни спектакли.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грейс

    26 5 Отговор
    Маринов песента "Нашата" полиция" ни пази" ще я пееш ли? Изключително е актуална днес.
  • 2 Мара Мичковица

    20 7 Отговор
    А позапоти ли се?
  • 3 Behemoth

    18 6 Отговор
    Било е клане!Слеър ряпа да ядът!

    Коментиран от #6

  • 4 Ventura

    20 8 Отговор
    Зарадвал хилядите бастуни и кастанети, хайде стига бе!
    На протестите били шепа хора, на концерта на потния хиляди! Айде стига бе мисирки.

    Коментиран от #12

  • 5 Майна

    12 5 Отговор
    ЧЕ БАБИТЕ ХОДЯТ ЛИ НА МОРЕ.., НА КОГО Е ПЯЛ..
  • 6 Ебем све

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Behemoth":

    Ахахахахахахаха, евалата бро! :))))
  • 7 .........

    14 0 Отговор
    Милиони не хиляди !
  • 8 Потен потник

    16 2 Отговор
    Всички фенове са вир-вода след концерта!
  • 9 Последния Софиянец

    16 2 Отговор
    Веско ела на Орлов мост да ни изпееш ,, Родната полиция ни пази,,.

    Коментиран от #15

  • 10 Дядо Пейо

    14 10 Отговор
    Когато един изпълнител пълни залите до дупка, едва ли уместно да търпи толкова подигравки. Само Веско и Лилито го правят. Поклон пред тези изпълнители!

    Коментиран от #13, #14

  • 11 2126

    14 8 Отговор
    И колко да са "хиляди" ?
    Аз съм на 55 и съм от "олд скул" , ама тоя ми е противен и до сега не съм чул някой около моята възраст да харесва това потно и продажно парче.

    Коментиран от #20

  • 12 Бачо Киро

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ventura":

    Не беееее, не си разбрал. Зарадвал е стотици хиляди в София, като е отишъл да прави концерти по морето. Хората по морето не са се радвали, но това е друг въпрос....

    Коментиран от #25

  • 13 Грейс

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "Дядо Пейо":

    Съжалявам, ама с кого я пълнят, с такива като нас носталгици! Ако помислиш особено на Маринов песните и музиката напомнят стари градски песни. Е Лили се опитва да е модерна, ама 80 г баба си е старица, за каква любов ще пее. Много я харасах и сега старите и песни, ама вече като пее си мисля, че там накъдето е тръгнала, няма ни любов ни нищо.

    Коментиран от #19

  • 14 Бачо Киро

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дядо Пейо":

    Не виждам какво има да се хвалиш и д двете групи 😉
  • 15 Бачо Киро

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Искаш протестиращите и полицаите да избягат с пълна газ ли? Особено като почне да пръска...
  • 16 Бачо Киро

    10 3 Отговор
    Борисов не трябваше да обижда Веско, сега щеше да му е супероръжието... Праща го да пее на протестите и гледах колко бързо се опразват площади и улици....
  • 17 Верно ли

    3 3 Отговор
    За тоя нема ли коронка, нещо???
  • 18 Веско, нема вече Цвъцко и ГРОБ

    4 1 Отговор
    Май тряа пак да поработи Веско, за ДЕСЕТКИТЕ фенове 🤭😁🤭😁
    Боко ти подля водица, ся пак бачкаш, жален!
  • 19 Дядо Пейо

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Грейс":

    Моето мнение е че Веско се доближава повече до естрадния жанр. Какъвто и да е стила му той се раздава на публиката, както малцина го правят на сцена и точно това го прави голям.

    Коментиран от #22

  • 20 Пернишкио винкел

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "2126":

    АбсЕлютно съм съгласен с тебе , наборе...предпочитам да си отворя една потна бира....да си пусна Ry Сooder или J.J Сale...релакса е пълен. Пък ако си и на Лефкадата по време на залез.....ше си губим времето с тоя смръчкулник. Да му се кефи дедо Пейо.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Грейс

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Дядо Пейо":

    Не ми се иска да те разочаровам, ама този жанр за наше съжаление остава в историята. И аз си харесвам естрадата от време оно, но сега по повод 60 г БНТ установих, че повече от 1,2 песни не ми се слушат, Разбира се всеки има право на мнение.
  • 23 Пурко

    1 2 Отговор
    Що не отиде да изпее нещо на сбирката на Герб в София?! Ааа вече и те не могат да го траят май
  • 24 А ние кога

    2 0 Отговор
    Веско,кога при нас!Не можем да чакаме!
    КАРНЕГИ ХОЛ
  • 25 хахахахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бачо Киро":

    евала бачо киро разгада мистерията за много хора браво хахахаха един много голям + от мен
  • 26 Номер 8

    1 0 Отговор
    В Банкя на БМБ кога ще пее
  • 27 Само така

    2 4 Отговор
    Жив и здрав. Веско е големец напук на всички хейтъри и неудачници.
  • 28 В България

    2 2 Отговор
    всички разбират от футбол, музика и медицина...Та и тук сте се събрали все разбирачи, нищо, че едва ли половината някога са учили поне солфеж и познанията им за музиката се ограничават до несмислено "куфеене" пред някоя дъскорезница. А Весло Маринов знае цената на ТРУДА на певеца и музиканта.

    Коментиран от #31

  • 29 Иван

    0 1 Отговор
    А в събота операта в Ст.Загора имаше премиера на операта "Атила".Веселин Маринов не участва.Защо ли?

    Коментиран от #30

  • 30 Познавач

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Иван":

    си от класа... Различни жанрове приятелю. Ти присъствал ли си на оперен спектакъл ?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.