Last news in Fakti

13 Септември, 2020 09:34 2 357 7

Филмът на Кончаловски "Скъпи другари" спечели специална награда на кинофестивала във Венеция

  • андрей кончаловски-
  • награда-
  • венеция-
  • фестивал-
  • филмов фестивал

Съпругата на Коналовски играе главна роля в лентата

Филмът на Кончаловски "Скъпи другари" спечели специална награда на кинофестивала във Венеция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Филмът на Андрей Кончаловски "Скъпи другари" спечели специалната награда на журито на 77-ия кинофестивал във Венеция, съобщи ръководеното от актрисата Кейт Бланшет международно жури, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

При получаването на наградата Кончаловски благодари специално на съпругата си Юлия Висоцка, която играе главната роля във филма, както и на продуцента Алишер Усманов.

Кончаловски вече два пъти е печелил "Сребърен лъв" за филмите си "Белите нощи на пощальона Алексей Тряпицин" (2014) и "Рай" (2016), както и специалната награда на журито за "Домът на глупците" (2002).


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Харесвам 🎃, само сготвени

    0 2 Отговор
    Специално благодари на Алишер Усманов... Този е руския пеефски.

    Коментиран от #2

  • 2 Не че го защитавам

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Харесвам 🎃, само сготвени":

    ама тоя Усманов май има успешни бизнеси. За разлика от пеефски.

    Коментиран от #3

  • 3 Харесвам 🎃, само сготвени

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Не че го защитавам":

    Много "успешни". И всички, през държавни поръчки - включително VK. А WIND ако не бяха ги сляли с 3Tre, отдавна щяха да са при другите "успешни" бизнеси, на този тип "бизнесмени".
    Айде плувай, че си личиш от километри...
  • 4 goni

    2 0 Отговор
    Все някой трябва да е мецанат! Ако, мислите че ще намерите такъв на които парите му са спечелени по честен път...!:) Кончаловски е голям! Нямат други с които да се похвалят!:)

    Коментиран от #6

  • 5 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    НЯКОЙ СЕ УЯЖДА ОТ ПРОИЗВЕДЕНИТЕ ПАРИ ОТ РАБОТНИЦИТЕ НА ЗАПАД И СИ ПРОДАВА УЯДЕНАТА ДУШИЦА -И ПЛЮЕ СОБСТВИНИЯ СИ КОЛЕКТИВЕН НАРОД ....А "ЗАПАДЪТ " МУ ОРГАНИЗИРА ЗАПАДНА СЛАВА ... И ТОЙ ОТ НАРИЦАТЕЛНО СЕ ОПИТВА ДА Е СЪЩЕСТВИТЕЛНО !!!!!!!!!!!!!!!
  • 6 Въпрос на гледна

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "goni":

    Ами брат му Михалков?
  • 7 Филмов деец

    0 0 Отговор
    Кончаловски направи най-добрите си филми в Русия, когато отиде в Холивуд, освен, че се ожени за Шърли Маклейн не създаде нищо запомнящо си. Влакът беглец си е охедно чисто комерсиално кино, а танго и Кеш е нещо изключително бездарно. Все пак за като оправдание твърди, че се е отказал по средата на филма и филма е завършен от друг