Last news in Fakti

17 Декември, 2020 15:30 1 954 7

СЕМ видя малко детски по БНТ 1

  • сем-
  • бнт

Намален бил и обемът на жестомимичния превод в новините

СЕМ видя малко детски по БНТ 1  - 1
Снимка: БГНЕС

На свое заседание, проведено вчера, Съветът за електронни медии разгледа и прие доклади относно спазването на лицензията за доставяне на аудио-визуална медийна услуга БНТ1 и на лицензията за доставяне на радиоуслуга ХОРИЗОНТ в периода 05-18 октомври 2020 г., съобщиха от регулатора.

Резултатите от наблюдението показват изпълнение на лицензионните условия от страна на националното радио. По отношение на БНТ1 се отчита намален обем на жестомимичен превод в новините, както и недостиг на детски предавания в програмата.

Съветът взе решение за регистрация на Българе ТВ ЕООД като доставчик на аудио - визуална медийна услуга с наименование Национална телевизия Българе. Регистрацията на Комодоре БГ ЕООД се заличава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чъки

    9 1 Отговор
    На преден план Мигач Чампоева /Жорева евроатлантичката!

    Коментиран от #4

  • 2 честен ционист

    4 2 Отговор
    Трябва да се прожектира на дечицата повече анимации с половонеутрални герои, за да не ги затормозяваме в тия смутни времена. Родител 1 и 2 имат задачата само да пускат ТВ-то.
  • 3 Пръц

    5 0 Отговор
    70% от децата са от небългарски произход и не говорят Български език.Как СЕМ очакват тия чавета хем да имат радио,хем да разбират за какво се говори.
  • 4 Врачка

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чъки":

    За нея има лаф:”А как дишаше само”
  • 5 Патето яки

    5 0 Отговор
    То и без това си няма нищо за гледане, за два дни три пъти повтарят за Вършец ако не бъркам канала.
  • 6 цербер

    3 0 Отговор
    Едно време имаше толкова хубави детски филмчета,а сега детските предавания са пълни с...роботи и зъбати чудовища,от които и родителите се плашат. Ало,Чампоевата!
  • 7 Васисуалий Лоханкин

    2 0 Отговор
    Искам да те обладавам Грицацуева!Дааааа.Преди половин столетие Бетина Жотева-Грицацуева,една от героините в "Златния Телец" ставаше за обладаване.Сега придизвиква само и единствено ОТВРАЩЕНИЕЕЕЕИИ!!!