Last news in Fakti

22 Декември, 2020 10:39 13 685 7

Отиде си легендарeн роден диджей

  • ники русиновски-
  • dj supermax-
  • почина-
  • български ди джей-
  • легендарен

Ники Русиновски, известен като Supermax беше популярен музикален журналист, тв сценарист, DJ и радиоводещ

Малко, след като се разбра за смъртта на Димо от P.I.F., социалните мрежи бяха заляти от жалейки по повод неочакваната кончина на един от първите и най-легендарни български диджеи - Ники Русиновски, известен и като Supermax. Той беше популярен музикален журналист, тв сценарист, DJ и радиоводещ.

Ето какво написа в социалната мрежа неговият дългогодишен колега и приятел Васко Громков: "Днес загубих приятел и колега, с когото бяхме заедно цели 38 години. Карали сме се, спорили сме, но винаги сме започвали всичко отначало. Стотици партита, диско-маратони, репортажи, куизове ...

Почти във всеки от последните ни разговори, Ники ме подготвяше за този ден. Убеждаваше ме, че направо е победил природата, след като е доживял до тези години с всичките му десетки заболявания. Когато се справи и с "короната" преди няколко седмици и то след много тежка борба, мислех, че със запазените си философски доводи, окончателно е убедил "онази с косата" да го остави на мира.

"Сега ми е празно! 38 години djsupermax беше наоколо! Планирахме с часове различни проекти. Повечето от тях ни се получиха доста добре. Понякога не сме си говорили с месеци, но винаги възкръсвахме, за да опитаме нещо ново в диджейски или медиен план. Винаги ... до днес!... Светъл път, Мистър DJ! Не беше никак скучно!".

"Тази сутрин внезапно от нас си отиде един от най-добрите хора, които познавам - Ники Русиновски. В петък той направи голямото парти за рождения ми ден, в събота отново купонясвахме до зори... А сега го няма! Светъл път към звездите, приятелю!", сподели Иван Богданов.

Освен практикуващ DJ, известен с това, че никога, при никакви обстоятелства и на никаква цена не пускаше чалга, Ники Русиновски беше Властелинът на wave-партитата, отдаден меломан, водещ и отговорен редактор в онлайн платформата за музика "Бинар" на БНР, един от най-фините и ерудирани хора в шоубизнеса, описват го покрусени негови приятели.

Ники Русиновски съавтор на книгата "Депеш Мод: Откровение според "Ритъм" (2006). Стотици негови статии, анализи и ревюта са публикувани в "Ритъм", FHM, "Капитал", както и в "Мениджър", където за кратко е бил редактор "Технологии". Създател е на няколко музикални сайта. Пише по теми, свързани с авторското право. Завършил е продуцентство в НБУ. В момента е редактор в Лайфстайл.бг, блогър и уеб консултант на свободна практика. В свободното си време прави ремикси на Жо Дасен върху луупове от Гибсън Брадърс.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Весел пор

    35 3 Отговор
    Пиите,яжде и си живейте,че не се знае кой ще те блъсне! Ай наздраве!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 2222

    27 2 Отговор
    Много наркотици взимат повечето почти всички ДЖ и не си лягат с дни. Така , че изобщо не е внезапно то се натрупва малко по малко .. Организъма да не е от желязо .
  • 5 Дългия

    9 1 Отговор
    Лека му пръст да почива в мир.Но го изкарахте световно известен човека а е обикновен пускал в 5-6 града музика.
  • 6 qwert

    5 3 Отговор
    Не може да не е умрял от коронка
  • 7 Спиридон

    2 0 Отговор
    DJ, това култур-трегер ли значи!