Last news in Fakti

18 Март, 2021 16:19 3 707 6

BTS с още един Гинес рекорд

  • bts-
  • видеоклип-
  • най-много хора гледали едновременно видеоклип-
  • рекорд на гинес-
  • k-pop-
  • южнокорейска група

Клипът към парчето "Dynamite" е събрал повече от три милиона зрители едновременно

BTS с още един Гинес рекорд - 1
Снимка Архив: EPA/БГНЕС

Южнокорейската момчешка банда BTS събра толкова много рекорди, че човек би си помислил, че вече няма категория, която да не са покорили. Оказа се обаче, че има и той им отреди заслужено място в книгата с рекорди на Гинес. От годишния справочник обявиха във вторник (16 март), че K-pop групата официално е отбелязала още едно огромно постижение благодарение на техния англоезичен хит "Dynamite".

Цветното видео към песента вече е в книгите с рекорди на Гинес за най-много хора, които са гледали едновременно видеоклипа, пуснат в YouTube през 2020 година, съобщава ContactMusic.

За световното постижение на състава беше съобщено в туит на Гинес. Клипът на "Dynamite" e бил гледан едновременно от над три милиона потребители.

BTS са носители на многобройни рекорди, сред които за най-много зрители на стриймвания им концерт на живо, озаглавен "Map of the Soul:7 - Тhe Journey".

Групата е вписана в Книгата на рекордите и с продажбите на албума "Map of the Soul:7". Само за девет дни от него бяха пласирани 4,1 милиона бройки в Република Корея.

BTS влязоха в историята на своята страна и като първият южнокорейски състав с номинация за тазгодишните награди "Грами". Хитът им "Dynamite" получи номинация в категорията "най-добър поп дует или група ", но златното грамофонче в крайна сметка отиде при Лейди Гага и Ариана Гранде за песента им "Rain on Me".

BTS с още един Гинес рекорд
Снимка: shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    8 2 Отговор
    253 дни Протест.Това е рекорд!
  • 2 9949

    3 22 Отговор
    сигурно ли е , че са момчета . по ми приличат на момичета :))))))

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Една от Бургас

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "9949":

    Какво събуди у Вас това подозрение....
    Момчетата са страхотни! Истински! Непресторени в поведението си на сцената и извън нея!
    Всеки е свободен в избора си какво да харесва...
  • 5 ARMY

    5 0 Отговор
    Момчетата си заслужават напълно това цялото внимание. Грами само ги използваха. На цялата церемонията не награди ха един чуждестранен артист,само американци наградиха. Grammy fuch you.

    Коментиран от #6

  • 6 Една от Бургас

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "ARMY":

    Грами! Беше толкова... пошло... расистко/ протектираше се тази тънка червена линия/ награждаване на музика, дълбаеща в тази „благодатна” „гарантираща” публика тема.... за мен тази награди загуби тежестта си, а... че не спечелиха BTS награда в категорията, в която бяха номинирани..... не спечелиха грамофоче, но имат цялата обич на феновете си, армитата!