Last news in Fakti

23 Март, 2021 10:47 7 348 34

Мария Бакалова е фаворитът за Оскар според букмейкърите

  • мария бакалова-
  • оскар-
  • актриса-
  • награда-
  • престиж-
  • букмейкърите

Младата актриса е първата българка, номинирана за престижната кино награда в категорията "Най-добра поддържаща женска роля"

Една от най-радостните и горещи новини за цяла България от началото на 2021 година безспорно е страхотният успех, който постига Мария Бакалова.

Родената в Бургас българска актриса нашумя миналата година с участието си във филма „Борат 2“, за която получи престижни награди и номинации. Последната от тях е за „Оскар“, като за първи път българска актриса е номинирана за наградите, които се присъждат от Академията за филмови изкуства и науки, пише Епицентър.

93-ата церемония по връчване на статуетките ще се състои на 25-и срещу 26 април през нощта българско време на традиционното място – „Долби Тиътър“ в Лос Анджелис.

Първоначално събитието трябваше да се проведе на 28 февруари, но заради световната пандемия от COVID-19 бе отложено за необичайна дата – края на месец април.

На обявените на 15 март номинации във всички категории Мария Бакалова бе отличена в категорията „Най-добра поддържаща женска роля“. Чаровната българка ще спори за статуетката с Глен Клоуз "Елегия Хилбили", Оливия Колман ("Бащата"), Аманда Сайфред ("Манк") и Юн Ю-Джун ("Минари").

Всички не само български, но и световни букмейкъри категорично поставят Мария Бакалова в ролята на фаворит за спечелване на престижната награда в тази категория.

Любопитното е, че Бакалова в ролята си на фаворит за статуетката логично получава и най-ниската ставка сред останалите си конкурентки. Поне според специалистите, които определят шансовете в този раздел, след бургазлийката следва 73-годишната корейка (родена на 19 юни 1947 година) Юн Ю-Джун с филма „Минари“ и 3/1. На трето място като шансове за триумф за „Най-добра поддържаща роля“ се нарежда Глен Клоуз (4.50/1) – също на 73 години, за участието си във филма „Елегия Хилбили“.

Без особен шанс за успех изглеждат иначе световноизвестните Оливия Колман (7.80/1) и Аманда Сайфред (9.00/1). Прави впечатление също така, че основната конкуренция на Мария Бакалова идва в лицето на доста по-възрастните от нея, над 70-годишни акриси Ю-Джун и Глен Клоуз. Единствената приближаваща се до възрастта на българката актриса в тази категория е Аманда Сайфред, която е на 35 години.

Българската актриса освен за „Оскар“ вече получи номинации за БАФТА, „Златен глобус“, наградата на Гилдията на киноактьорите, както и за наградата „Изборът на критиците“, която спечели само преди няколко дни. В „Златен глобус“ Бакалова не успя да спечели приза в категорията „Най-добра актриса в мюзикъл или комедия“, като бе победена от Розамунд Пайк за ролята си в „Много ми пука“. И при тези награди конкуренцията на българката бе убийствена. Освен победителката Пайк, номинирани бяха още Кейт Хъдсън, Мишел Пфайфър и Аня Тейлър-Джой.

Филмът на Мария „Борат 2“ обаче получи две награди – в категория „Най-добра комедия или мюзикъл“, а Саша Барън Коен получи статуетката за „Най-добър актьор в комедия“.

Именно сценичният партньор на Мария Бакалова в „Борат 2“ бе един от първите, който поздрави не само родната талантлива актриса, но и цяла България след историческата ѝ номинация за „Оскар“. "Поздравления, България! Ти ни даде невероятно талантливата и смела Мария Бакалова, която е туптящото сърце на "Борат 2". Толкова сме развълнувани за тази номинация за "Оскар", която влиза в историята", написа Саша Барън Коен в профила си в Twitter.

Мария Бакалова разбра за най-големия успех до момента в кариерата си по време на снимките на сцена с Педро Паскал за филма „Балонът“. Целият снимачен екип изведнъж прекратил снимките, тъй като режисьорът Джъд Апатоу спрял камерите, за да информира Бакалова за признанието, което получава от Академията за филмови изкуства и наука.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    35 16 Отговор
    Невероятна, още мисля за сцената с кървавия танц, заслужава два Оскара поне
  • 2 сила

    38 29 Отговор
    почвайте да плюете завистливи селски пръчки...ГОТОВИ,СТАРТ....

    Коментиран от #4, #31

  • 3 Гост

    33 27 Отговор
    Моля тези не са добре . Това е най тъпия филм за последните години . Абсолютна идиотщина .
  • 4 Гост 666

    27 19 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    Почвам , с кеф . Опитах да го гледам това нещо . Пародия ли беше комедия . Подигравка с западните ценности. Пълен шит.

    Коментиран от #8, #14

  • 5 Сега

    24 21 Отговор
    още повече ще се засили интереса и целият свят ще разбере, че сме цигани.
  • 6 УСПЕХ

    41 17 Отговор
    УСПЕХ, УСПЕХ, Мария! Пожелавам ти, да си тръгнеш със статуетката!
  • 7 Естет

    8 18 Отговор
    Най-великата роля която човечеството е виждало някога!
  • 8 Преди да се

    13 8 Отговор

    До коментар #4 от "Гост 666":

    изявяваш публично, научи българската граматика. Мнението ти тежи колкото познанията ти по граматика. За функционалната (не)грамотност и за елементарните злоба и завист - няма да поставям въпрос.

    Коментиран от #11, #12, #28

  • 9 Петко

    22 12 Отговор
    Успех Мария! Дори да не спечелиш ти вече си победител!
    Бургас на три морета!
  • 10 Иван

    26 7 Отговор
    Гледам много филми и съм много радостен, че Мария е номинирана за Оскар. Кеф ми е на късмета и успеха на това момиче. Да е жива и здрава и съдбата да и предоставя само такива моменти.
  • 11 Гост 666

    17 17 Отговор

    До коментар #8 от "Преди да се":

    Що не си гледаш работата . Ще пиша както си искам . И каквото искам . Този филм е пълен боклук . Със голяма мъка го изгледах до края . Нищо смислено не видях в него. Като в първия Борат.
  • 12 Хайл

    15 11 Отговор

    До коментар #8 от "Преди да се":

    Какъв си ти . Критик . Учител или любител на прости и тъпи филми . Чавека е прав . Това е тъпотия.

    Коментиран от #19

  • 13 Българин

    15 8 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Една от най-радостните и горещи новини за цяла България от началото на 2021 година безспорно е страхотният успех, който постига Мария Бакалова."
    п.п.
    Направо се пукнах от радост и гордост.
    п.п.п.
    А филмът е по-ниско от мътеница със зелева чорба.
  • 14 БКП

    16 12 Отговор

    До коментар #4 от "Гост 666":

    Гледай си Листопад и не се напрягай толкова

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Гост 666

    12 6 Отговор

    До коментар #14 от "БКП":

    Къв листопад те гони . Гледай си го ти . Ако искаш си пусни и тъпотията Борат и я гледай цял месец без почивка . По не да видиш да ли си струва парите .
  • 16 Зик

    14 6 Отговор

    До коментар #14 от "БКП":

    Листопада е за такива като теб , бабички от БКП. Гледа си го и реви от кеф . Да не забравиш и локума и халвата . С едно турско кафе. А Борат се гледа с бургер и бира в ръка . Чипс и пуканки и празен отнесен поглед . Без да мислиш .
  • 17 Пучо Капучо

    15 5 Отговор
    Гледах филма. Дано да вземе Оскар, ама надали, Оскарите от доста време насам се политизираха. Мен друго ми е интересно - ако да речем Бакалова вземе та спечели, то една Татяна Лолова каква ли награда би заслужавала? Или май говорим за две различни планети?
  • 18 Слава на Русия

    16 11 Отговор
    Тая е абсолютна циркаджийка,подигравка с България скапаните Американски боклуци не са спирали да се подиграват на българския народ но това вече е подигравка пред целия свят
  • 19 един

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "Хайл":

    Ха, сам себе си ли коментираш, Граматиката те издава, пич, смешен си!

    Коментиран от #21

  • 20 Ехоо,русофобите

    10 2 Отговор
    В това моме има толкова българско,колкото и у вас..
  • 21 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "един":

    Я па тоя . На какъв се правиш . На следовател .
  • 22 Малее

    11 8 Отговор
    Ако спечели и дано да спечели де, но ще я изядат от завист и злоба българските артистчета. Дано устои. И дано спечели.
  • 23 Ани

    11 6 Отговор
    Много ми се искаше филмът да се окаже мощна сатира, въпреки вулгарна и извратеняшка. Но оказа се боклук.Жалко. А нашето момиче просто стана за резил.
  • 24 Какво е букмейкъри...?!

    4 1 Отговор
    Преподаватели, очи, уши и истина.....!

    Коментиран от #25

  • 25 Komapak

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Какво е букмейкъри...?!":

    Не трябва да знаеш, но те почти всичко знаят...
  • 26 Бай Тошо

    5 4 Отговор
    Абе бокл..ук или не, този филм ще помогне за кариерата на Бакалова. Браво момиче, възползвай се от късмета си, ще дойде време сама да избираш ролите.
  • 27 Зайко Байко многознайко

    7 5 Отговор
    Тоя неэнайна "актриса" ореэили България, сега ще почнете да я оправдавате, че е иэкуство, че е обраэ във филм, че е метафора, да но и в киното има морални граници, помислете особено теэи , които са гледали филма, эащото повечето от коментиращите тук не са го гледали!?🙄🤔🙄🤔😔😔
  • 28 789

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Преди да се":

    Граматически може би си прав, но начина ти на мислене покаэва IQ по-малко от номера на обувките ти!
  • 29 PIPALOT

    5 4 Отговор
    Идиоти,ценете труда на хората,филма може да е тъп за вас,но е важна играта на актрисата и как влиза в ролята,за това момичето е получило и номинацията!Успех на младата звезда,първата българка в историята номинирана за оскар!
  • 30 Уф!!!

    5 4 Отговор
    Гадна роля в Тъп филм 2! Нареждаме се до Казахстан, където жените са космати, а мъжете чу.ат животни
  • 31 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    Радвай се на нагласената награда. Друга за под^0гите няма. Те могат да постигнат нещо само ако клекнат, да са политически удобни на някого.
  • 32 Анонимно

    5 1 Отговор
    Нека спечели, няма лошо, но унижи не само цялата ни нация, а и народа на Казахстан. Ако това я каря дя е горда, то много жалко.
  • 33 Мнение

    3 1 Отговор
    А що не напишете, че и по порно сайтовете е известна? Само трябвя да потърсите в гугъл и ще се убедите.
  • 34 срам

    3 2 Отговор
    никога не е късно да станеш за резил на всяка възраст няма значение