Last news in Fakti

20 Април, 2021 11:40 6 067 5

Джесика Ланг навърши 72 г.

  • джесика ланг-
  • актриса-
  • рожден ден-
  • 72 г.

Актрисата е родена на 20 Април 1949 г. в малкото дърварско градче Клокет, Минесота

Джесика Ланг навърши 72 г. - 1
Снимкa: Shutterstock

От „Кинг-Конг”, „Ах, този джаз”, „Пощальонът звъни винаги два пъти” и „Тутси” до „Синьо небе” и „Трамвай „Желание”- всичките роли на Джесика Ланг са характерни и запомнящи се.

Наричат я “Кралица на класическото кино” и има защо. Тя е носителка на две награди Оскар, две награди Еми, пет Златни глобуса, една награда на Телевизионната гилдия на актьорите (SAG Award) и три награди Дориан, а зрителите наистина я боготворят, пише dariknews.bg.

Джесика Филис Ланг е родена на 20 Април 1949 г. в малкото дърварско градче Клокет, Минесота. Тя е третото от четирите деца на Алл и Дороти Ланг. Майка ѝ е домакиня и отглеждала децата си у дома. Баща ѝ, Тери Кнътсън, е гимназиален учител по драма.

Съвсем млада тя заминава за Париж, където две години се обучава в тънкостите на пантомимата и балета, изкарвайки прехраната си като манекенка.

През 1975 г. продуцентът Дино Дилоренцес търсел неизвестна блондинка да играе главната роля в “Кинг Конг”. Римейкът бил на стойност 25 милиона долара. Дилоренцес бил толкова впечатлен от Джесика Ланг, че ѝ предложил не само главната роля, но и 7 годишен договор за шестцифрена сума.

За момичето от Минесота тази роля се оказва начало на нещо ново и различно, повече от напразна амбиция.

През 1980 г. Джак Никълсън предлага Джесика Ланг за главната роля в римейка на “Пощальонът винаги звъни два пъти”. След заснемането на филма в града се говорело само за чувствената и страстна игра на Ланг.

Две предложения коренно променят представата за русокоса красавица от "Кинг Конг". Джесика Ланг прави най-добрия избор в кариерата си, като приема да играе във филмите "Франсис" и "Тутси". Следва блестяща кариера.

И въпреки че Джесика Ланг изявява желание да слезе от сцената, тя се връща на нея отново и отново. И към сърцата на милионите си фенове.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хммм......

    6 0 Отговор
    Ако застане до Гло.....си е направо първа младост
  • 2 Пучо Капучо

    17 0 Отговор
    Тази поне е артистка, не като много от сегашните с.мръдли, жива и здрава да е.
  • 3 Доротея

    6 0 Отговор
    А Божествени тела!?
  • 4 гост

    9 0 Отговор
    Много красива и нежна, на младини бях влюбен в нея !
  • 5 УУУУУУУУУУУУУУУ

    1 0 Отговор
    О НЕБЕСА О НРАВИ ЗА ПЪРВИ ПЪТ НЯМА НЕГАТИВНИ КОМЕНТАРИ БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ ВСИЧКИ В РБ