Last news in Fakti

18 Май, 2021 12:18 1 936 12

След 2 години чакане: Eвровизия се завръща тази вечер с първи полуфинал на живо

  • евровизия-
  • полуфинал-
  • конкурс-
  • на живо

Дългоочакваното шоу може да се гледа тази вечер по БНТ 1 от 22:00

Тази вечер ще се проведе първият полуфинал на Евровизия 2021. Зрителите в България ще могат да гледат дългоочакваното шоу на живо от Ротердам по БНТ 1 от 22:00 часа. Хилядите фенове на конкурса в цял свят очакват с нетърпение първата конкурсна вечер, след като надпреварата беше отменена през 2020 година заради пандемията от коронавирус.

Това ще е първото голямо събитие, което ще допусне публика в залата - около 3000 зрители ще гледат шоуто в арената. Събитието ще открие миналогодишният победител Дънкан Лоурънс, който ще изпълни хита си с популярния нидерландски DJ Армин Ван Бюрен “Feel Something”. Сред участващи песни са фаворитите за победа от Малта, Литва, Русия и Кипър. Само 10 от 16-те участници в полуфинала ще се класират на големия финал.

Българският представител Виктория ще вземе участие във втория полуфинал на Евровизия на 20-и май с песента „Growing Up is Getting Old”. Зрителите в цяла Европа и българите в чужбина ще могат да я подкрепят. Българката е един от големите фаворити за победа, а анализаторите отбелязват, че изпълнението ѝ на живо в четвъртък може да се превърне в един от най-силните моменти на тазгодишното издание на Евровизия.

Българската делегация пристигна в Ротердам на 10-и май, а през изминалата седмица Виктория репетира два пъти на сцената на конкурса и взе участие в откриваща церемония на тюркоазения килим, където впечатли с красива визия. Участието на България на Евровизия се реализира като публично-частно партньорство между БНТ и Ligna Group, с подкрепата на българската финтех компания iCard – генерален спонсор на Евровизия България.

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18-и, 20-и и 22-ри май. Зрителите в България могат да гледат шоуто на живо по БНТ 1 от 22:00 часа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jhjjjj

    9 2 Отговор
    Стига с тая еврог...ска пропаганда няма никаква полза този цирк и за България
  • 2 др Гей Билтс

    11 2 Отговор
    Тъкмо го бях забравил тоя сатанински конкурс и сега пак, огньове, тъмници, таласъми, ваксини.
  • 3 журито

    7 2 Отговор
    Наща джендърка ще отпадне още тая вечер.

    Коментиран от #12

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 хъхъ

    10 0 Отговор
    Политически конкурс, очаквам да спечели някой гей, някой който нарече Путин убиец или някаква еврейка с плакат "Израел има право да се защитава"
  • 6 Еврейвизия

    7 0 Отговор
    Дори комунистическата Интервизия не бе толкова политизирана.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Рутина

    3 0 Отговор
    Пишете последните новини от Нидерландия (Холандия), че тестове за со19 правят на 48часа. Как машинното тестиране се прецака и ги тестират по старо му с тампон на пръчка. За клюката, че в екипите на Румъния, Полша имало положителни тестове, те ще излизат ли на сцената или ще си ходят. Бнт има ли екип там? Няма ли кой да влезе в пресцентъра? Има ли български медии?

    Коментиран от #10

  • 9 Сульо

    3 0 Отговор
    Само дивите eвporeйoвe я очакват. никой друг не се интересува от това содомитско сборище....
  • 10 Сульо

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Рутина":

    Български медии няма, зашото освен тъпи, са и бедни.но пък много самохвални, крадливи и некадърни.
  • 11 бушприт

    3 0 Отговор
    Гледах снощи Евролизията и останах разочарован. Гейски изпълнители,жълто-сини коси,тонове грим,огледала,стъкла,адски пламъци. Швеция я представянегро!Румънската песен е под всякаква критика. Единственно по-хубава песен е на израелката,ама и тя,изпълнителката е тъмна. Много се смях на руската песен. Комична е.
  • 12 Сульо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "журито":

    Няма да отпадне тази вечер, щото ще се опитва да пее в четвъртък и тогава ще отпадне ;-)