Last news in Fakti

8 Юни, 2021 14:52 3 791 8

Амфитеатърът в Свети Влас отваря врати

  • свети влас-
  • амфитеатър-
  • амфитеатър арена-
  • лятна свена

На една най-големите родни летни сцени край морето се изнасят по 110 представления годишно

500-те седящи места на амфитеатър „Арена“ в град Свети Влас, непосредствената му близост до морето, възможността за разгръщане на различни сценични решения го превръщат в незаменимо място за концерти, театрални постановки, изложби, детски представления, спортни състезания.

Създаден с една основна цел – да подпомага развитието на културно-историческия туризъм, амфитеатър „Арена“ успешно изпълнява това намерение. Повече от 10 поредни години амфитеатърът дава пространство за изява на много творци, генератори на нови идеи и алтернативни проекти. Неговата сцена успя да се наложи като културно средище, което възпитава вкус към изкуството и предлага на своите гости истински стойностни духовни преживявания.

Около 110-те представления годишно превръщат амфитеатър „Арена“ в място за култура и обществена дейност, в което по уникален начин се пресичат представите за традиционно и модерно изкуство, на което туристите могат да се насладят.

Всяка година жителите и туристите в Свети Влас стават свидетели на разнообразни, динамични и перфектно организирани образци на изкуството и културата, които ги обогатяват и им носят настроение. Защото програмата е наситена с представления, работилници и атрактивни преживявания за цялото семейство. Освен това сцената на амфитеатъра се използва за тренировки на фехтовална академия „Васил Етрополски“, както и за различни спортни състезания.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 4 Отговор
    Древните елини не са си и представяли как се люпи слънчогледово семе из анфитеатрите български и чалгаджийки тръскат атрибути в ориенталски ритми. Голям кич са тия евопарлами, тракът Ганьо се отдал на културен живот.

    Коментиран от #7

  • 2 Те там

    5 2 Отговор
    от културни по - културни !
  • 3 така така

    5 3 Отговор
    Какъв е този кич на простотията?!?

    Коментиран от #5

  • 4 ай де бе

    4 0 Отговор
    Траките са повлияли на древните елини, не обратното. И древните елини и да искат не могат да си представят как се люпи слънчогледовото семе, оти е донесено чак през 16 век в Европа.
    Умньо, умньооо...като пишеш винаги се излагаш, баш като ционист
  • 5 сила

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "така така":

    пореднта изгъзица на двата комплексирани селски гнома.....ДЖУДЖЕТАТА ДИНЕВИ

    Коментиран от #6

  • 6 Черно Море

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "сила":

    Защо поредната? Амфито си хо 7ма там от поне 15 години.
  • 7 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    А древните римляни са се забавлявали хвърляйки честните ционисти на лъвовете. Хехехе Ето едно приложение, вместо люпенето на семки.
  • 8 Археолог

    0 0 Отговор
    Това не е амфитеатър, а е прост театър. Амфитеатъра е двоен театър, т. е. два театъра(половинки) правят един(цял кръгъл).