Last news in Fakti

29 Юни, 2021 04:56 5 250 15

Напишете за Казахстан и идете там!

  • казахстан-
  • конкурс

Министерството на външните работи на Република Казахстан в партньорство с Клуба на главните редактори на Казахстан обяви 6-ти конкурс "Казахстан през очите на чуждестранните медии"

Напишете за Казахстан и идете там! - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Министерството на външните работи на Република Казахстан в партньорство с Клуба на главните редактори на Казахстан обяви 6-ти конкурс "Казахстан през очите на чуждестранните медии".

Конкурсът се провежда от 2014 година, тази година той е посветен на 30-та годишнина на Република Казахстан. За участие в конкурса се приемат информационни материали за Казахстан, публикувани в чуждестранни медии от 1 юли 2020 до 1 юли 2021 година.

Темата на работата трябва да обхваща една или повече от следните пет области, свързани с Казахстан: икономика и търговия, култура и традиции, история, туризъм, съвременно общество и спорт.

Петима победители от пет географски направления (Южна и Северна Америка; Европа; ОНД и Балтийски страни; Близкият изток и Африка; Азиатско-Тихоокеански регион) ще бъдат наградени с пътуване до Казахстан през август 2021 година, с посещение на градовете Нур-Султан, Алматъ, Туркестан и курорта "Боровое".

За участие в конкурса се канят граждани от всички държави, с изключение на Казахстан.

Участниците могат да бъдат щатни и външни сътрудници на чужди печатни, електронни и онлайн издания.

За участие в състезанието е необходимо да се публикуват информационни материали от 300 до 3000 думи /телевизионен или радио репортаж, подкаст, с продължителност от 2 до 60 минути/.

Ако езикът на информационния материал не е английски или руски, е необходимо да приложите неговия превод на посочените езици или на казахски език.

Попълнените заявления, заедно с материалите и превода, трябва да бъдат изпратени на имейл: [email protected] не по-късно от 10 юли 2021 г.

Заявленията за участие в конкурса можете да изтеглите от тук


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хах

    5 0 Отговор
    Аз да не съм Жул Верн.
  • 2 Фактъ

    10 8 Отговор
    На снимки го докарват , ама живота как е ? Не , мерси .

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    9 9 Отговор

    До коментар #2 от "Фактъ":

    Аз ще ти кажа , вече ходих ! В Алмата първия сняг е още края на септември и не се топи до края на март !! И още на другия ден всичко е черно , щото тецовете са на въглища без никакви филтри и всичко пада върху града !! София е цвете , десет пъти по-зле !! Добре че колите още не са толкова ,много , ама и това не помага !! От 13 етаж през прозореца не се вижда на повече от 200 метра , а на улицата наполовина , такъв е смога !! В Нурсултан казват , че било по-добре , ама той е насред къра и духа такъв вятър , повдига колите и средно зимата държи минус 30 -35 !!! С месеци !!

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Какъвто е и тук

    9 3 Отговор
    След разпадането на СССР живота не е просто живот
  • 5 Сър Алтън Джон

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    ...😁...може и така да е...😁...обаче имат...Байконур...

    Коментиран от #11

  • 6 Боко Тиквата

    12 7 Отговор
    България не маже да стигне Казахсран още 30 години!
  • 7 Стефан

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    А фустите как са ,има ли засукани

    Коментиран от #10, #15

  • 8 ПРЕДИ ДА ХОДИТЕ

    7 4 Отговор
    ПИТАЙТЕ РУСКИ ТИРАДЖИЯ ЗА ПЪТИЩАТА В КАЗАКСТАН😬😬😬😬
  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 5 Отговор
    Крият, че хиляди кв. километри са радиоактивни. Там беше ядреният полигон на СССР...
  • 10 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Стефан":

    Казахстан е мюсулманска страна , ако си забравил !!! Ако жена си позволи по тъмно да излезе сама , най-вероятно повече няма да се върне в къщи !! Имах случай , спрях такси , в което вече имаше една жена и шофьора я накара да мине отзад , щото не можело мъжа да е отзад , а жената отпред !!! А като разбра , че съм чужденец , направо я свали и каза да чака друго такси !!

    Коментиран от #13

  • 11 гост

    0 6 Отговор

    До коментар #5 от "Сър Алтън Джон":

    Е и ?? Освен да го дават под наем на руснаците , друго какво да го правят ?? А и това скоро ще свърши , щото китайците вече предлагат техния по-евтино , а още по-зле , ракетите им са много по-евтини от руските , така че руснаците скоро ще могат само да избират на китайците ли да плащат или на Мъск , за собствени забрави !!
  • 12 Брендиманска

    5 0 Отговор
    Амии за да напиша за участие трябва да отида на археологически разкопки в Казахстан. Да не забравяме, че Александър Македонски Велики се е мотаел в тия географски ширини
  • 13 Пишеш пълни глупости

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Живяла съм там преди 4 години за няколко месеца.
    Хората са цивилизовани, изобщо не личи ,че исляма е там религия.
    Продава се алкохол във всеки хр.магазин.
    Излизали сме по тъмно, престъпността е ниска, дори пушачите са малко.
    Има интересни места и в столицата и в Алмати, но зимата е страшен студ, до -40.
  • 14 Борат

    1 0 Отговор
    Казахстан ис дъ грейт...
  • 15 Има,има !

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Стефан":

    Гледай да не ти се засука нещо !!!