Last news in Fakti

14 Август, 2021 10:43 2 063 6

Ермитажът с обвинение към музикант

  • ермитаж-
  • обвинение-
  • музикант-
  • видеоклип-
  • тил линдеман

През май музеят позволи да бъде заснет видеоклип към песента "Любим град"

Ермитажът с обвинение към музикант - 1
Снимкa: Shutterstock

От Ермитажа съобщиха за неправомерно използване на името на музея и предмети от колекцията му от страна на германския музикант Тил Линдеман, който пусна серия от NFT (незаменими токени) с цифрови изображения, подготвени по време на снимките на видеоклип, предаде ТАСС, позовавайки се на съобщение в музейния канал.

"През май 2021 г. Ермитажът, в контекста на Годината на Германия, позволи в музея да бъде заснет видеоклип към песента "Любим град" на музиканта от Германия Тил Линдеман. Наскоро обаче стана известно, че г-н Линдеман е пуснал поредица от NFT с цифрови изображения, подготвени по време на снимките. Използването на името, изображения на предмети от колекцията и на интериора на музея в незаменими токени, указани като "Hermitage Edition", не е и не би могло да бъде съгласувано с музея", се казва в съобщението.

Отбелязва се, че предупреждението за нарушаване на лицензионната политика на Ермитажа, изпратено до Линдеман на етапа на обявяването на неговия проект "NFTill", не е получило отговор, а незаконните токени са пуснати на пазара. "Ермитажът, вероятно един от първите музеи в света, се сблъска с неправомерното използване на името и експонатите му в областта на NFT", казват от музея.

Случаят според Ермитажа не може да бъде тълкуван като банално незнание, тъй като "г-н Линдеман лично е подписал споразумение с музея, в което ясно е посочено разрешение за използване на музейни изображения и всички подготвени материали изключително само в музикален видеоклип".

NFT представлява цифров сертификат, съхраняван в блокчейн, който дава изключителни права върху снимки, видеоклипове, аудио и всякакви други дигитални продукти. Незаменимият токен е уникален и не може да бъде фалшифициран или заменен с друг.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАШАГИТЕ В ЛИЦЕТО

    7 2 Отговор
    На ФЕРДИНАНТ ПОРШЕ ОКРАДЕ ПЛИМУТ 1936Г.КОЯТО Е КОЛА НА ГОДИНАТА И СЕГСШНИТЕ ФАШАГИ ПАК КРАДЪТ И ЛЪЖЪТ..

    Коментиран от #2, #3

  • 2 сила

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "ФАШАГИТЕ В ЛИЦЕТО":

    ЛИНДЕМАН Е ОТ ГДР
  • 3 Линдеман

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ФАШАГИТЕ В ЛИЦЕТО":

    плачеш за коммшот ли ?
  • 4 Ха Ха

    0 1 Отговор
    Мани го тоя пустиня, той и клип с "порядъчните" руски комсомолки направи. срам срам....
  • 5 цербер

    0 0 Отговор
    "Ермитаж"-ът Е с обвинение към музикант.
  • 6 в кратце

    0 0 Отговор
    (Token – в превод от английски означава „жетон“.) Първият токен се появява във Великобритания през 17-ти век. По това време парите от хазната не можели да стигнат до селищата, затова местните жители сечели свои „жетони“(монети), за да ги обменят за стоки и продукти само в собствената им изолирана колония. Какво е "токен"-ът в днешния свят на криптовалутите? Това е вид символ, за който можете да получите определени услуги.