Last news in Fakti

25 Август, 2021 15:49 3 933 4

Почитат Марион Котияр в Сан Себастиан

  • марион котияр-
  • сан себастиан-
  • почетна награда

Журито е решило да удостои Марион Котияр с почетната награда, защото тя "блести ярко в европейски и американски продукции и изпълнява с талант и драматични, и комични, и екшън роли"

Почитат Марион Котияр в Сан Себастиан - 1
Снимкa: Shutterstock

Френската актриса и носителка на награда "Оскар" Марион Котияр ще бъде удостоена с награда за цялостно творчество през следващия месец от кинофестивала в Сан Себастиан, съобщи AFP.

Организаторите обявиха, че Котияр ще получи наградата "Доностия" при откриването на 69-ото издание на кинофестивала в испанския град на 17 септември.
Наградата "Доностия", която носи баското име на северния морски град в Бискайския залив, бе връчена за първи път през 1986 г. Сред лауреатите ѝ са Мерил Стрийп, Ричард Гиър, Робърт де Ниро.

Журито е решило да удостои Марион Котияр с почетната награда, защото тя "блести ярко в европейски и американски продукции и изпълнява с талант и драматични, и комични, и екшън роли".

Френската актриса Котияр, която е на 46 години, се превърна в световна звезда с изпълнението на ролята на Едит Пиаф във филма "Едит Пиаф: Животът в розово", което и донесе и множество награди - "Оскар", "Златен глобус", БАФТА, "Сезар".

Награда "Доностия" за цялостно творчество тази година ще бъде връчена и на холивудската звезда Джони Деп. Решението на журито предизвика критики заради съдебното решение по дело на Деп срещу британски таблоид в Лондон, при което съдията прецени, че Деп нееднократно е посягал физически на актрисата Амбър Хърд по време на връзката им, заради което тя се е страхувала за живота си.

Международният кинофестивал в Сан Себастиан се провежда от 1953 г. и се смята за един от най-престижните в Европа. Неговото 69-о издание тази година ще се проведе от 17 до 25 септември.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 артист

    7 0 Отговор
    Много важна новина.Изнервихме се да я чакаме
  • 2 Гост

    4 0 Отговор
    Харесвам само една нейна роля и тя е в Добра година с Ръсел Кроу.
  • 3 И с Брат Пит

    4 0 Отговор
    Има хубава роля където играе немска шпионка
  • 4 волан

    6 0 Отговор
    Много е красива Марион Котияр,аз много я харесвам!