Last news in Fakti

13 Октомври, 2021 19:08 1 806 2

Джоан Роулинг издава нова детска книга

  • j.k. rowling-
  • нова книга-
  • джоан роулинг-
  • детска книга-
  • вдъхновение-
  • син-
  • коледното прасенце

Роулинг споделя, че сюжетът на новата ѝ книга е вдъхновен от сина ѝ

Джоан Роулинг издава нова детска книга - 1
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Британската писателка Джоан Роулинг издаде нова детска книга, озаглавена "Коледното прасенце".

Тя разказва историята на 7-годишния Джак, който губи любимата си играчка - малко плюшено прасенце с големи черни очички. В коледната нощ обаче се случват чудеса - всичко оживява, дори и играчките. И Джак намира нов приятел - Коледното прасе, с което се впускат в истинско приключение. Те попадат в непозната страна, управлявана от ужасно чудовище. Двамата преминават през невероятни случки и трудни изпитания.

Роулинг споделя, че за сюжета на новата си книга е вдъхновена от преживяванията на сина си Дейвид. Автор на илюстрациите в "Коледното прасенце" е популярният британски художник Джим Фийлд.

Джоан Роулинг, автор на поредицата за приключенията на Хари Потър, е един от най-успешните британски писатели. Нейните книги са продадени в над 500 милиона копия и са преведени на 80 езика.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трапера

    6 0 Отговор
    Много трудно се намират дърва за огрев.
  • 2 Мюмюн

    6 0 Отговор
    Джоан Роулинг обаче не знае за приключенията на "коледното" прасе в BG. Тук историята е различна- реализира се (демек-сковава се) една кочина, със всичките удобства за едно малко и щастливо прасенце. Храни се обилно през цялата година-помия от домашната храна, смески, цвекло, тикви, царевица, най-доброто гурме за едно прасе. То доволно хапва и расте, обгрижвано от любезните си собственици. Докато...не дойде Коледа. Тогава от всички селски кочини се чува жално, тъжно и зловещо квичене, което от своя страна кара горкото прасе да надушва някаква измама. Дошло е времето да се потегли към Вечните свински полета. Кофти българска приказка за щастливите прасета с тъмни очи, но пък вкусна.