Last news in Fakti

8 Февруари, 2022 20:50 6 425 6

Кой да предположи, че любовната боза с Дженифър Лопез и Оуен Уилсън е точно това, от което имахме нужда (ТРЕЙЛЪР)

  • омъжи се за мен-
  • дженифър лопез-
  • оуен уилсън-
  • малума

Сюжетът на филма е до болка познат на всички ни, но по някаква странна причина видяното ни допадна и то много

Кой да предположи, че любовната боза с Дженифър Лопез и Оуен Уилсън е точно това, от което имахме нужда (ТРЕЙЛЪР) - 1
Снимка: Forum Film

Изминаха почти две години, откакто в България беше регистриран първият случай на COVID-19. Междувременно преминахме през безброй парламентарни и президентски избори. Здравната, финансовата и енергийната криза се преплетоха в едно. В общи линии светът ни се превърна в ежедневна борба за оцеляване, която опъна до такава степен нервите на всички, че любовната боза „Омъжи се за мен“ се превърна в глътка свеж въздух в колабиралите ми бели дробове.

Едва ли има човек на света, който да е изгледал и една романтична комедия, но да не прозре още с първите минути от филма как ще се развият събитията. Сценарият е толкова прозрачен, че спокойно може да отскочите за пуканки в средата, да минете през тоалетната, да си проверите социалните мрежи и въпреки това отново да сте в крак със събитията, когато се върнете в салона. Но как, по дяволите, си тръгнах с усмивка от киното?!

Нека ви разкажа накратко за сюжета преди да продължа нататък.

Джей Ло влиза в ролята на Кат Валдез - преуспяла поп звезда, която цял живот се цели в признанието за таланта си, но не осъзнава, че ѝ липсва нещо, което парите и популярността не могат да ѝ дадат. Малума пък е в ролята на Бастиан - млад музикант, който би трябвало да е любовта на живота ѝ, но се оказва, че е просто липсващото парче от пъзела в кариерата на Кат, отколкото това в личния ѝ живот. А Оуен Уилсън е Чарли Гилбърг - учител по математика с ясно подреден живот, но с един малък и полупразен апартамент, отразяващ живота му. Между тримата се заформя любовен триъгълник, в центъра на който очаквано е красивата и талантлива певица. Най-общо казано Кат и Бастиан решават да вдигнат грандиозен концерт, на който да се оженят не на шега, но току преди сюблимния момент тя разбира, че мъжът-мечта ѝ е изневерил с близък до нея човек. Хората обаче очакват шоуто да продължи и тя посочва случаен тип от публиката, за когото иска да се омъжи. Този тип е Чарли, който е там благодарение на своя колежка и дъщеря си.

Кой да предположи, че любовната боза с Дженифър Лопез и Оуен Уилсън е точно това, от което имахме нужда (ТРЕЙЛЪР)
Снимка: Forum Film

И без да ви издавам повече от сюжета, сами може да запълните оставащите около 90 минути от филма, в които има доста хубава музика, романтични моменти и взаимно допълващи се ситуации, в които главните герои преживяват екзистенциални катарзиси до неизбежния щастлив край.

Историята представлява баналната и неособено реалистична мечта на големите звезди от шоубизнеса и техните почитатели. Едните периодично си представят, че ще могат да се приберат у дома след тежкия работен ден, ще прегърнат любимите си и ще си легнат в разумно време с книга в ръка. Другите пък се надяват, че с всеки следващ концерт транспарантът им с думите „Омъжи се за мен“ има все по-голям шанс да се превърне в птичето, което каца на рамото. Любимата им звезда ще слезе от пиедестала на славата за миг и след това ще ги поведе към върховете на миропомазаните. Филмът представлява екранизация на точно тази утопия.

Отделих няколко часа за размисъл преди да започна да пиша своята критика, за да се опитам да си отговоря на въпроса - защо всъщност ми хареса филмът? Вслушах се в съвета на един от главните герои и в крайна сметка намерих своя отговор. Оказва се, че „Омъжи се за мен“ е точно това, от което имах нужда, без дори да съм го осъзнавал.

Дженифър Лопез е една от най-харесваните певици на нашето време по ред причини. Не, тя в никакъв случай не е добра актриса, но гласът ѝ е способен да разтопи и най-дълбоко заледеното сърце.

Останах изненадан за момент, че Оуен Уилсън ни е представен като грозноват тип, особено с оглед историята му на един от секссимволите на 90-те в киното. Да, той не е класически красавец, но харизмата му е на човек, който умее да привлича околните към себе си.

Там някъде е и любимецът на феновете от „Игра на тронове“ - Джон Брадли, който завинаги за нас ще си остане Самуел Тарли. Неговото присъствие винаги допринася за позитивното настроение, макар и да не е непременно комедийния актьор, който се стреми да бъде.

„Омъжи се за мен“ със сигурност няма да се превърне в хит за поколенията. Най-вероятно до седмица дори ще съм забравил, че съм го гледал. Но настроението ми без съмнение се подобри, след като веднъж го изгледах. Наричам го предвестник на по-добрите дни, които ни предстоят след всичките кризи, които преживяхме заедно. Филмът е задължителен за гледане за онези от вас, които имат нужда от повдигане на духа. А днес май всички отчаяно се нуждаем точно от това. Време е просто да си го признаем.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост666

    5 6 Отговор
    Няма да се гледа сладникава боза , и този Оуен Уилсън е грозен трябваше да участва брат му Люк Уилсън , по не е по красив от този орел Оуен .
  • 2 dddddd

    7 4 Отговор
    Авторът на колко чаши е
  • 3 Офи

    7 4 Отговор
    Тази ханшовата досадница трети път играе подобна роля. Много противен мелез е, алчна за пари и слава.
  • 4 Янкулов,

    0 2 Отговор
    неграмотен си. Спор да няма.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Готин Джендър

    0 2 Отговор
    Този Оуен с постоянно свитите устнички, като за селфи, ми е страшно противен.