Last news in Fakti

28 Март, 2022 16:58 4 522 12

Фил Колинс и "Genesis" си взеха емоционално "Сбогом" с публиката на последен концерт заедно (ВИДЕО)

  • фил колинс-
  • дженезис-
  • концерт-
  • турне-
  • сбогом-
  • genesis

"Genesis" изпълниха последния си концерт в Лондон и сложиха край на турнетата заради здравословното състояние на Фил Колинс

Фил Колинс и "Genesis" си взеха емоционално "Сбогом" с публиката на последен концерт заедно (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Фил Колинс се сбогува емоционално с феновете на "Genesis" заедно с колегите си Майк Ръдърфорд и Тони Банкс в Лондон в събота, когато култовата група изнесе последния си концерт.

Лондонската арена "02" беше сцена на последното шоу на групата в рамките на концерта "The Last Domino" и 71-годишният фронтмен Фил, който видимо бе в не добро здравословно състояние, се пошегува с публиката, че сега ще трябва да си намери истинска работа, предава Daily Mail.

Фил, който през цялото време на концерта бе в седнало положение, тъй като през последните години страдаше от различни заболявания, по-късно се присъедини към 71-годишния Майк и 72-годишния Тони, които му ръкопляскаха.

Групата "Genesis" се прочу за първи път през 70-те години на миналия век и до днес е продала над 100 милиона плочи.

Фил каза на публиката: "Това е последната спирка от нашето турне и последният концерт на Genesis. След тази вечер всички ние трябва да си намерим истинска работа".

Трите лондонски концерта трябваше да се състоят в края на миналата година, но се наложи да бъдат пренасрочени поради положителни тестове на Covid-19 на членове от групата, която за първи път от 14 години е на турне.

Колинс, който в миналото е имал проблеми с гърба, бе седнал на всички концерти от турнето, а синът му - 20-годишният Ник Колинс, го замества на барабаните.

По време на турнето на Genesis през 2007 г. Фил бе с изкълчен прешлен на врата, който причини увреждане на нервите на ръцете му. Той използва бастун, за да се придвижва, след като през октомври 2015 г. претърпя сериозна операция на гърба.

През 2017 г. Фил е принуден да отложи два самостоятелни концерта в Роял Албърт Хол, след като пада в хотелската си стая.

Един от основателите на групата Питър Гейбриъл, 72 г., не се присъедини към триото за последното им турне, не го направи и китаристът Стив Хакет, 72 г., който беше в групата в периода 1971-1977 г.

Първоначално групата се състои от певеца Питър, Тони, китариста Антъни Филипс, Майк и барабаниста Крис Стюарт.

През 1969 г. издават дебютната си LP плоча - From Genesis To Revelation (От Битие до Откровение) - като Джон Силвър замества Крис на барабаните и перкусиите.

По време на издаването на втория албум Trespass през 1970 г. Джон Мейхю е барабанист.

През 1970 г. Фил става барабанист и се заема и с бек вокалите, преди да поеме водещите вокали през 1975 г.

Мик Барнард също се радва на едногодишен престой в групата на китара в периода 1970-71 г.

От дебюта си досега групата продава над 100 милиона плочи, има 21 хита в британския Топ 40 и шест албума под номер едно.

Преди началото на турнето групата за последен път свири заедно през 2007 г. по случай 40-годишнината си, като се колебаеше дали да се събере отново поради здравословните проблеми на Фил.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    31 5 Отговор
    Една велика група - любима на стотици милиони по света. Няма кой да ги замести.
  • 2 Докато четях си мислех

    9 4 Отговор
    С какво ли удовлетворение чете статията Кирчо Щуреца!
  • 3 втрещен

    8 5 Отговор
    бившия футбалер бая е одъртял не прилича на себе си
  • 4 Гост

    18 2 Отговор
    Легенди! И Фил Колинс отделно и Genesis като група. За съжаление времето не прощава на никой

    Коментиран от #5

  • 5 Rock

    20 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Болестите го съсипаха Фил. Роден е 1951- ва год. И Дейвид Ковърдейл е роден през същата- на 71 и 70 год човек не е толкова стар. Дейвид също иска да направи нещо подобно. Възхищавам се на духа им и желанието им за живот. Поклон и Бог с тях.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Добреее!

    2 0 Отговор
    Пробвайте сега да ме филтрирате! 👉Дженезис - Ленд оф конфюжън👈
  • 10 Рошко

    8 0 Отговор
    Великани, на 71 и гласът му непроменен просто талант
  • 11 Сандо

    7 0 Отговор
    Колко е тъжно когато велики музиканти,и то истински рокаджии,оставили незаличима следа в историята,си тръгват от сцената.Те и тяхната музика направиха втората ми година в казармата незабравимо преживяване.И оттогава,а колко много години минаха,сме неразделни.Поклон доземи и огромна благодарност,те наистина го заслужават!
  • 12 васик атанасова

    5 0 Отговор
    ЛЕГЕНДИ !!!!
    ФИЛ КОЛИНС ЛЮБИМЕЦА МИ ОТ МОЕТО ДЕТСТВО !!!