Last news in Fakti

31 Март, 2022 14:56 3 412 22

Рок легенди пожелаха успех на България на Евровизия (ВИДЕО)

  • рок група-
  • рок легенди-
  • подкрепа-
  • евровизия-
  • intelligent music project

Стана ясно, че Intelligent Music Project ще пеят под номер 7 на първия полуфинал на песенния конкурс

Рок легендите от Whitesnake, Twisted Sister и Rainbow пожелаха успех на българските представители на "Евровизия" - Intelligent Music Project. Това съобщават от екипа на родната формация, която ще изпълнява парчето "Intentions" на голямата сцена в Торино, предвождана от настоящия вокалист на Rainbow и "Michael Schenker Group" - Рони Ромеро, заедно със Стоян Янкулов-Стунджи, Славин Славчев, Бисер Иванов, Иво Стефанов и Димитър Сираков.

Дий Снайдер от Twisted Sister, Джоел Хокстра от Whitesnake, Тони Мартин от Black Sabbath, Греъм Бонет от Rainbow, Джон Пейн от ASIA, Фил Кембъл от Motorhead и Саймън Филипс от ТОТО са малка част от рок величията, подкрепили нашите пратеници на песенния конкурс.

"Здравей, как си, България!", започва видеообръщението на вокалиста на Uriah Heep - Бърни Шоу, a веднага след него Мик Бокс от легендарната група си припомня за многобройните участия на бандата в България, както и за фестивaла "July Morning", кръстен на едноименната песен на Uriah Heep. Барабанистът на групата Ръсел Гилбрук също пожела поздрави на България и на Intelligent Music Project.

Членовете на още една легендарна банда изпратиха своите пожелания за късмет до нашата формация - Карл Сентанс, Пийт Агню, Лий Агню и Джими Мърисън от Nazareth.

"Обичам "Евровизия" и останах възхитен, когато разбрах, че тази година България ще бъде представена от Intelligent Music Project и тяхната песен Intention. Това е страхотна песен, изпълнена от много талантливи артисти", споделя във видеото барабанистът на групата.

С призиви "Напред, България!" и "Подкрепете България" се включиха още китаристът Аксел Руди Пел, барабанистът на Род Стюарт - Кармайн Апис, Ерик Блум от Blue Oyster Cult, Тод Сукърман от Styx, Боби Рондинели (Rainbow, Black Sabbath), Роджър Ърл (Foghat), DORO, Джеф Скот Сото (Yngwie Malmsteen, Journey), китаристът Gus G от групата на Ози Озбърн, барабанистът Майк Терана (Yngwie Malmsteen, Journey), Тим Пиърс (записвал песни с Майкъл Джексън, Bon Jovi и др.) и клавиристът Тони Кери (Rainbow), предава БТА.

"През годините сме имали щастието да работим с невероятни музиканти от световна величина. Всички те се оказаха и страхотни личности, с които и до днес сме приятели. Не се съмнявахме, че те ще ни подкрепят за "Евровизия". Но не очаквахме, че те ще отприщят такава мощна вълна от поздравления и позитивни пожелания от легендарни имена и групи в рок музиката. Най-ценното е, че всеки един от тях споменава не само нас, но и България. Това е целта на всички структури на д-р Милен Врабевски, част от които е и Intelligent Music Project - да работим на ползу роду, да правим така, че името на страната ни да се споменава с добро по света, да покажем, че в България може да се създава продукт на световно ниво", казват от екипа на групата.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    42 9 Отговор
    Миленчо Лудото по средата целия в бяло.......боже,боже приберете си го на 4 ти километър и му сложете бялата риза с дългите ръкави завързани на гърба
  • 2 Дърт сладуран

    42 4 Отговор
    Дий Швecтep е голяма сладурана!

    Коментиран от #10

  • 3 Студопор

    46 0 Отговор
    Ще им трябва - с тая умряла песен...
  • 4 Това

    42 1 Отговор
    Евровизиятае толко голема шитня учудвам се че има още желаещи за участие тази година колко и да се напъват другите украйна е победител независимо скоя песен акосе касира на световното по футбол и там не и мърда полуфинал и другия сезон Динамокиев ще спечели купата на конфедерациите лицемери и двуличници
  • 5 Rock

    3 42 Отговор
    Дано спечелят- поне да си върнат парите дадени за участието. Но къде ще се проведе следващата Евровизия ако спечелим- ние нямаме нито подходяща зала- нито подходящи условия.. С какви средства и от къде ?Кой ще е следващият наш участник и как ще го избираме... Това е скъпо участие.... за една песен... Времената са други.

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 хвалиПръцко

    38 0 Отговор
    Харесвам ги, но тази песен е малко блудкава.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    Българщината ни е атакувана непрекъснато и от всякъде. Този могъщ извор, българската народна песен, целенасочено се отравя и затлачва. На нас денонощно ни се натрапва, ЧАЛГА, ПОП, РОК, МЕТЪЛ и разбира се некъдърно обработен фолклор с малки изключения. Целта е, -"ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА"- народна поговорка.
    copy-paste: "...........Традиционната музика на всеки народ представлява една от най-важните съставки на неговата култура, наред с езика, религията, обичаите и др. Безспорно, всеки народ представлява сбор от производители и консуматори, но културата е това, което поддържа равновесието между тях. Без културата, балансът се измества в посока към консуматорите, което е естествен природен закон. ........."

    Коментиран от #12, #15

  • 12 Rock

    3 6 Отговор

    До коментар #11 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Нещата в този конкурс стоят по друг начин... През 2007 - ма ако не се лъжа нашата песен,,Вода,, беше представена блестящо,но...След това правилата се промениха- вече песните се изпълняват само на английски... Набляга се повече на сценичното поведение и да има пикантерия- примери има.

    Коментиран от #13, #20

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Rock

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    За какъв предстоящ концерт пишеш... Всеки е поел по свой път- ето Стунджи е в този състав... Тогава в изпълнението на сцената на конкурса дадоха всичко от себе си- не беше оценено не толкова от гласуващите за песента- те я харесаха много... но оценка дава и специално жури...

    Коментиран от #16

  • 15 SCH JVLIVS II

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Не си прав проблема е че нямаме таланти, артисти с харизма някой да направи нещо свое оригинален стил визия. Само се копира някоя мелодия и се пише няква простотия не мога да забравя най ужасната песен чута в живота ми след всички песни на чалга има една Баница някакъв алиен танцува с тесто на главата 😵‍💫Може и да не се дава шанс на таланти в България въпреки че не му трябва кой знае колко да направиш музика сега технологията и в студиото е друго някой хубав текст нашите как са има и много които стават звезди от гетата ама тя музиката им е в кръвта то се иска дарба често стигат и до платинен и диамантен диск дори двоен .Дори и в това западнало Евровизия пак няма да направим нищо убедена съм нито на музика го докарват нито видео за текст изобщо не пиша тъпотия самоубийци им казват на такива бездарници при нас и бързо напускат сцената а в България може и 10 години да ги мъчат да направят чудо

    Коментиран от #17

  • 16 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Rock":

    Показателно е, че ми изтриха поста, явно им се видя ОПАСЕН...Стунджи и Елица може винаги да се съберат за концерт без проблем, защото са талантливи...

    Коментиран от #18

  • 17 копи пейст

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "SCH JVLIVS II":

    В съседните на България страни – Турция, Гърция, Сърбия, Македония бяха създадени съвременни музикални стилове, основани на фолклора на съответните народи. От този вид е съвременната попмузика в Гърция – “елиники травуда”, за чийто баща с основание може да се приеме големия гръцки композитор Микис Теодоракис. Като следствие от безкрайно убитото национално самочувствие, от дълго време в България само се копират чужди музикални форми. В резултат на това ние се обогатихме с нови музикални жанрове от вида “стара градска музика”, която копира музика от Чехия, Украйна, Германия, Франция и др.; “естрадна и забавна музика” основана на копия от Италия, Англия и САЩ и напоследък “чалга”, основана главно на цигански, турски и гръцки напеви и съпровод. Истинското музикално наследство на българите обаче тъне в забрава и постепенно изчезва. От това губят не само българите, от това губи Европа и света, защото културното разнообразие се унищожава.

    Коментиран от #19

  • 18 Rock

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    В днешно време е трудно да се оцени истинския талант... Няма грамотни.... във всякакъв аспект. В случая човек - ценител на чалгата- няма как да оцени такъв талант. Когато родителите са чалгари/ не само като почитатели- а и като начин на живот/ ,какви да са децата и кой да изгради техния вкус и усет към нещата...
  • 19 Rock

    3 14 Отговор

    До коментар #17 от "копи пейст":

    Не тъне в забрава- виж победителката в Гласът на България. Тя през цялото време не изпя песен в друг стил и спечели с българска народна песен. Това момиче е някаква перла между мъниста... Да си припомним- ,,Притури се планината,,- новата версия е поп фолк. Чалгата не е поп фолк. Няма нищо общо с фолклора ни тази кръчмарска лесносмилаема чалгия- т. е. музика за простолюдието.
  • 20 Смех

    35 1 Отговор

    До коментар #12 от "Rock":

    Така ли и как миналата година спечелиха италианци които пееха на италиански

    Коментиран от #21

  • 21 Rock

    36 0 Отговор

    До коментар #20 от "Смех":

    Остави ти Монескин- така се казва групата. Сравнението между нас и италианците е нелепо- по какво да се сравняваме мода- музика- икономика - зали за провеждане на събития- стадиони- спорт.... Те са и спонсори.... Ние не можем да си позволим участието да си платим. Нямаме и такава група , да се чуди човек кой от кой пол е.. и на какви,, билки,, и тинктури е... Та затова те могат да пеят на италиански- но ние не . Освен това някои езици се смятат за международни- изучават се и т.н. - напр френски- английски- испански и италиански.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.