Last news in Fakti

17 Май, 2013 19:00 2 371 0

Блокадата на границата провали концерта на Depeche Mode в Турция

  • depeche mode-
  • концерт-
  • истанбул-
  • българо-турската граница-
  • блокадата-
  • блокада
Блокадата на границата провали концерта на Depeche Mode в Турция - 1
Снимка: БГНЕС

Концертът на Depeche Mode, който трябваше да се състои тази вечер в Кючук Чифлик Парк в Истанбул, беше отменен, след като блокадата на българо-турската граница попречи на групата и ТИР-овете с техника да преминат. Това съобщи официалният профил на световното турне на Depeche Mode във Фейсбук.

Организаторите правели всичко възможно да пренасрочат датата на изявата възможно най-скоро, ето защо съветват феновете да запазят закупените билетите, които да презаверят за новоопределената дата.

Блокадата, инициирана от български превозвачи като реакция срещу поставяните им ограничения, продължава въпреки уверенията на Турция, че рестрикциите ще бъдат премахнати.

Концертът на британците в Турция трябваше да бъде поредна спирка от турнето след София и Букурещ. За турските фенове това е второ разминаване с Дейвид Геън и компания в рамките на четири години. През 2009 г. гостуването в Истанбул беше отменено поради здравословни проблеми на фронтмена Геън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА