Last news in Fakti

2 Ноември, 2022 12:45 855 0

"Пеещи артисти" завладяха публиката в НДК

  • пеещи артисти-
  • ндк-
  • концерт-
  • денят на будителите

Спектакълът беше вчера, в Деня на народните будители

Над два часа зала 1 на Националния дворец на културата (НДК) беше изпълнена с гласовете на семейството на „Пеещи артисти“ – любими лица от театралните сцени, професионални певци и музиканти, под диригентската палка на Георги Милтиядов с неговия филхармоничен оркестър.

Публиката, която в голямата си част беше също от хора на изкуството, възторжено аплодираше изпълненията на Людмил Ангелов, Дарин Ангелов, Орлин Горанов, Орлин Павлов, Весела Делчева, Мариана Попова, Койна Русева, Мая Бежанска, Маргарита Хранова, братя Аргирови, Красимир Гюлмезов, Милена Маркова, Стефания Колева, Жаклин Таракчи, утвърдилите се вече дуетни партньори Гергана Стоянова и Симеон Владов, Герасим Георгиев-Геро и Людмила Сланева, и много други.

Спектакълът в НДК бе третият от поредицата концерти на „Пеещи артисти“, след концертите в Стара Загора и Бургас. Участниците в този сложен и многопластов проект, продуциран от неговия инициатор и създател Игор Марковски, вече са се превърнали в сплотен и „акордиран“ екип, в който всеки помага на другия да надскочи себе си. Освен всичко останало, това е и проект с мисия, създаден, за да пробужда, да показва различните проявления на таланта, да облагородява, да отдава почит на всички проправили пътя таланти, превърнали се вече в небесни гласове, да се противопоставя на различните форми на насилие. И най-вече - да покаже, че когато си сред приятели и съмишленици, красивите и вдъхновяващи неща се случват с лекота.

Семейството на пеещите артисти ще продължи да работи върху нови проекти, ще има и следващи концерти, в които ще се включат и още нови имена на артисти, певци и музиканти. В това увери продуцентът Игор Марковски.

В рамките на концерта се състоя и премиерата на двойния диск с песни, сътворени от "Пеещи артисти".

Сред публиката от познати лица от малките и големи екрани бяха и част от авторите на текстовете и музиката на песните: Георги Константинов, Константин Филипов, Александър Петров, Биляна Ангелова, Иван Д. Кръстев, Доно Цветков, Петър Писарски и др. Някои от тях, както и много други зрители, си тръгнаха след концерта с големи кошници с хризантеми, подарени им от изпълнителите – знак на благодарност към публиката, но и елегантно намигване от екипа на „Пеещи артисти“ към политиците, че не само държавните мъже могат да поднасят кошници с цветя.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА